25n
25N
25N

Colomer sobre la suspensió de la ITB: "Suposa perdre una oportunitat però no tota l'estratègia de posicionament"

Colomer sobre la suspensió de la ITB: "Suposa perdre una oportunitat però no tota l'estratègia de posicionament"
03/03/2020 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha apuntat aquest dimarts que la suspensió de la Fira de Turisme de Berlín (ITB Berlín) pel coronavirus “ha suposat perdre una oportunitat, però no tota l’estratègia de posicionament de la Comunitat Valenciana”, que es “reforçarà” en el mercat alemany, segons ha anunciat.

Colomer s’ha referit d’aquesta manera en un comunicat a la decisió del Govern alemany de cancel·lar pel coronavirus la ITB 2020, una de les principals fires turístiques del món que hauria d’haver començat a Berlín i a la qual estava prevista l’assistència d’una delegació de la Comunitat Valenciana, encapçalada pel ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig.

En aquest sentit, Colomer ha destacat que el mercat alemany és “prioritari” per a la Comunitat Valenciana, el tercer en el rànquing d’emissors estrangers, amb més de 600.000 turistes anuals.

Per aquest motiu, el secretari autonòmic ha incidit en què, al costat de Turespaña i a les diferents marques turístiques de la Comunitat, “tenim previst dur a terme una vintena d’accions directes de promoció al llarg d’enguany per a consolidar la nostra imatge i presentar la diversitat de la nostra oferta”.

Així, ha remarcat que la ITB “és una fira generalista, però també estem presents en certàmens molt especialitzats com la Fira Free de Munic, centrada en el turisme actiu i el sector del càmping; la IMEX de Frankfurt, que és una de les majors cites anuals de professionals del món MICE a Europa o la Fira Eurobike, centrada en el cicloturisme”.

De la mateixa manera, al llarg de 2020 hi ha previstes accions tan diverses com viatges de premsa especialitzada en sectors com el turisme esportiu, l’òpera, el busseig, les compres, la gastronomia o el segment LGTB. Al mateix temps s’està treballant amb les marques i amb aquelles entitats del sector que té convenis de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana per a realitzar accions de promoció directa a Alemanya.

Així, el pròxim 12 de març es durà a terme una presentació de la destinació a Düsseldorf al costat de l’Associació d’Hotelers d’Alacant (APHA) i el patronat de Turisme d’Alacant, mentre s’està treballant per a presentar l’oferta gastronòmica de la Comunitat en algunes ciutats com Frankfurt.

“Ens hem posat ja a treballar també amb el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, amb els qui duem a terme accions de promoció internacional a través d’un conveni, per a plantejar un esdeveniment en alguna ciutat alemanya en els pròxims mesos que ens permeta donar visibilitat al nostre sector i establir relacions de treball amb turoperadors i agents alemanys especialitzats”, ha incidit.

Una altra de les àrees en les quals Turisme Comunitat Valenciana reforçarà la seua estratègia en els pròxims mesos és la publicitat en destinació i el màrqueting online. “El turista actual està hiperconnectat en tot moment i pren decisions en la xarxa, on hem d’estar presents amb un posicionament fort que ens faça visibles i atractius”, ha conclòs Colomer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 3 =