25n
Orgull
Orgull

Colomer reivindica a l'oci nocturn reglat com "l'últim dic de defensa enfront del botelló descontrolat"

Colomer reivindica a l'oci nocturn reglat com "l'últim dic de defensa enfront del botelló descontrolat"
21/09/2020 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reivindicat aquest dilluns el paper de l’hostaleria i l’oci nocturn com “l’últim dic de defensa enfront del problema del botelló descontrolat”.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions després d’escoltar les reivindicacions del sector, mobilitzat en els voltants del Palau de la Generalitat sota el lema ‘Salvem l’hostaleria i els locals d’oci nocturn’.

En la seua opinió, “l’oci reglat, professional i responsable és la última trinxera que tenim per a evitar el botelló descontrolat”, per la qual cosa ha apel·lat a la “sensibilitat, a l’empatia i a l’escolta activa” dels arguments del sector que demanen reobrir els establiments d’oci nocturn, eliminar restriccions horàries a l’hostaleria i un ‘rescat real’ amb incentius, baixada d’impostos, renegociació de crèdits ICO i prolongació dels ERTO, entre altres mesures.

Colomer ha assenyalat que “mai ningú té el 100% de la raó” però ha volgut ressaltar que el sector del turisme i l’hostaleria és un “sector fonamental per a amarrar l’economia” de la Comunitat Valenciana, sense el qual aquesta regió és “inviable”.

A més, ha posat en valor que van ser “dels primers que van fer protocols de seguretat” i per tant, “mereixen un respecte i una atenció” i és necessari “establir ponts”. En la seua opinió, es tracta d’un que ha demostrat “enorme disciplina” i que busca “sobreviure” fins que la crisi derivada de la pandèmia “escampe”.

“UN ERROR”

Colomer ha assenyalat que encara que les mesures que es prenguen han d’anar “sempre al compàs de l’autoritat sanitària, és evident que estaria bé revisar les premisses” que han portat a les restriccions en aquests àmbits.

Al seu entendre, “l’oci nocturn reglat i responsable no és el problema”, al contrari, “és el dic de defensa que té la societat que és el botelló descontrolat”.

Per al secretari autonòmic de Turisme “és un error situar el focus de la culpabilitat” en l’oci nocturn. És més, “on s’ha tancat oci tampoc és que la situació haja millorat i ja tenim una experiència acumulada en aquest microtemps”, ha argumentat.

Per a Colomer, “complint els protocols aquests són espais més segurs que uns altres” i no volguera que patiren “un greuge comparatiu” amb altres sectors, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =