25n
25N
25N

Colomer reitera l'aposta del Consell per impulsar la sostenibilitat 'per a millorar la productivitat i la capacitat de competir'

El secretari autonòmic de Turisme ha participat en la presentació de l’Estratègia de Turisme Sostenible 2030 d’Altea, on ha participat al costat de l’alcalde, Jaume Llinares

Colomer reitera l'aposta del Consell per impulsar la sostenibilitat 'per a millorar la productivitat i la capacitat de competir'
11/09/2019 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat l’aposta del Consell per impulsar la sostenibilitat “per a millorar la productivitat i la capacitat de competir” en la presentació de l’Estratègia de Turisme Sostenible 2030 d’Altea, on ha participat al costat de l’alcalde, Jaume Llinares.

Colomer ha ressaltat que “el turisme és una indústria en la qual fabriquem emocions i un sector que s’ha de professionalitzar”. Per això, ha assenyalat que “avançar a través de projectes i plans estratègics és símbol de responsabilitat i voluntat, i ajuda a tindre clara una proposta de valor que servisca per a competir en un mercat global”.

En aquesta línia, he posat l’accent que “s’ha de planificar en clau d’ODS, i de destinació sostenible i acollidora què volem ser, perquè el turista ve buscant l’autèntic i singular” i ha afegit que “el turista que ens tria és i ha de ser una benedicció, però sempre amb una estratègia definida que ens ajude a rebre-ho i integrar-ho com correspon”.

Francesc Colomer ha recordat que el mes de juliol passat es va presentar la guia ‘100 recomanacions per a l’aplicació dels objectius de desenvolupament sostenible a les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana’, un document elaborat per Turisme Comunitat Valenciana que inclou recomanacions específiques per a les destinacions turístiques en matèria de desenvolupament sostenible.

Així mateix, el responsable de Turisme ha recordat que, durant la legislatura passada, “vam impulsar un Llibre blanc del Turisme Valencià, un gran diagnòstic que ens aporta prescripció de futur, i també una llei de Turisme, Oci i Hospitalitat que construeix un relat i una identitat compartida”.

Cal ressaltar que L’Estratègia de Turisme Sostenible 2030 i Full de ruta 19-23 que ha presentat l’ajuntament d’Altea s’ha elaborat a través d’estudis, dades de consum, recorreguts, entrevistes i tallers de treball.

Així, s’ha definit un model turístic amb quatre pilars: model de ciutat, qualitat enfront de quantitat, innovació i creativitat i governança participativa. El pla recull quatre eixos estratègics per a aconseguir aqueixos pilars: qualitat de vida i d’experiència; identitat, posicionament i venda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 9 =