25n
Orgull
Orgull

Colomer reitera l'aposta per impulsar la innovació i les tecnologies en el turisme valencià

Colomer reitera l'aposta per impulsar la innovació i les tecnologies en el turisme valencià
30/06/2021 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat l’aposta de la Generalitat per impulsar, en col·laboració amb les empreses, la innovació turística.

Francesc Colomer ha participat en la jornada de l’Agrupació Innovadora de les Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (ADESTIC), on ha presentat el Pla d’Acció.

Colomer ha ressaltat la importància d'”aquesta nova etapa d’ADESTIC amb la seua conversió en Clúster d’Empreses Turístiques Innovadores amb una mirada àmplia i transversal que faça possible construir un vertader ecosistema on les empreses turístiques tinguen un espai d’oportunitat” i ha recordat que l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) i el Smart Lab “estan al servei del món de l’empresa”.

Segons el secretari Autonòmic, “tindre una punta de llança, una avantguarda d’empreses que funcionen en clau d’innovació és una magnífica notícia per al futur del sector”, per la qual cosa ha recalcat que “és molt important crear aquest espai híbrid on l’Invat·tur compte i siga un espai operatiu per al món de les empreses”.

Durant la presentació del Pla d’Acció, Colomer ha incidit en què “tenim talent acumulat important que hem de continuar alimentant, per això arranquem en Invat·tur un temps nou de la mà de l’ecosistema innovador que tenim en el territori” al mateix temps que ha afegit que “aquest projecte implica la suma d’empreses innovadores i amb això la suma de talent i neurones al servei del turisme”.

Pla Acció ADESTIC

El Pla d’Acció d’ADESTIC s’estructura en sis eixos estratègics. Així, l’eix d’Enfortiment del sector turístic recull la creació i estructuració del teixit empresarial innovador, aportant solucions al sector turístic tradicional fent-lo més competitiu.

El segon eix, de Visibilitat, pretén posicionar la innovació turística com a sector estratègic dins de la cadena de valor turística de la Comunitat Valenciana.

El tercer eix persegueix promoure la internacionalització de les empreses i solucions dels socis del clúster a través de missions comercials, fires o un altre tipus d’esdeveniments.

Amb l’estratègia de Networking es propicia les relacions entre tots els integrants del clúster i el sector turístic, generant oportunitats de negoci.

A través del l’estratègia d’Emprenedoria, es pretén contribuir a la creació de noves empreses de base innovadora col·laborant amb el sistema emprenedor valencià.

Finalment, l’eix estratègic d’Innovació Turística se centra a identificar tendències, projectes i iniciatives interessants per al sector turístic.

ADESTIC és el Clúster d’Empreses Innovadores per al Turisme de la Comunitat Valenciana, una iniciativa que va nàixer en 2018 i que després d’una primera fase d’arrancada del projecte i l’aturada provocada per la COVID-19, ara comença una nova etapa.

El Clúster d’Empreses Innovadores en Turisme de la Comunitat Valenciana és una agrupació d’empreses de base tecnològica, digital i innovadora vinculada al sector turístic impulsada per la Generalitat a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur). Aquesta iniciativa té per objecte identificar, estructurar i promocionar el sector de la innovació turística, aportant així un major valor al sistema turístic valencià.

Cal ressaltar que Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb ADESTIC a través d’un conveni de col·laboració per a desenvolupar projectes per a la innovació de les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana, dotat amb 50.000 euros. A més, des de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) i el Smart Lab també es col·labora amb l’Agrupació.

Conveni Visit Benidorm

El titular de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, també ha signat hui amb el president de la Fundació Visit Benidorm, Toni Pérez, el conveni de col·laboració per a la realització d’actuacions de màrqueting i promoció turística de Benidorm en l’àmbit nacional i internacional durant 2021.

Colomer ha enviat un “missatge contundent de suport a Benidorm, d’estima i gratitud per continuar sent referència del turisme en els pitjors moments”, per la qual cosa ha assenyalat que “és important donar suport i estar orgullosos d’un destí referent en el turisme”.

Mitjançant aquest conveni, Turisme Comunitat Valenciana contribuirà econòmicament amb 310.000 euros per a les accions de màrqueting i promoció turística de Benidorm en el mercat nacional i internacional, incidint en la seguretat i resiliència generada per la COVID-19 durant l’any 2021 que realitze la Fundació Visit Benidorm.

Cal ressaltar que l’aportació de Turisme Comunitat Valenciana a Visit Benidorm a través del conveni passa de 210.000 euros en 2020 a 310.000 en 2021.

Entre les accions que podran executar-se en el marc d’aquest conveni, destaquen actuacions pilot dirigides a la reactivació del sector turístic a través de corredors turístics (Benidorm Reopening 2021), a més d’una campanya a l’estiu dirigida al mercat nacional i campanyes a la tardor dirigides al mercat nacional i a l’internacional.

Visit Benidorm també durà a terme operatives de seguiment de la crisi de la COVID-19, podent desenvolupar vigilància, proves, diagnòstics, així com atenció al turista a través del projecte Hospitality Team, entre altres accions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 19 =