25n
25N
25N

Colomer reitera l'aposta de la Generalitat per impulsar la intel·ligència turística

Colomer reitera l'aposta de la Generalitat per impulsar la intel·ligència turística
03/06/2021 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en l’obertura d’en l’obertura de la IV edició de Digital Tourist 2021 ‘Next Generation for Smart Destinations’ que se celebra a Benidorm.

Durant l’obertura, Francesc Colomer ha manifestat que “Benidorm és aquest congrés, la possibilitat d’afrontar un debat sobre l’obertura, sobre el nou” i que “estem en un moment excepcional que encadena dos temps: el del malson i el de l’esperança, de formular-nos on volem anar”.

Segons Colomer, “la intel·ligència turística no és una opció, no hi ha pla B” i ha explicat que “vivíem ja una evolució del model, però ara hem d’elevar el voltatge i transformar-lo en revolució” i ha afegit que “el moment és ara, el Next Generation és ara perquè els recursos són importants i en la Comunitat Valenciana estem disposats per a encaixar aqueixa possibilitat que ens ofereix Europa”.

A més, el responsable de Turisme ha recalcat que “som un destí de Destinacions Turístiques Intel·ligents, situats a l’avantguarda de l’Estat espanyol, creant models de platges intel·ligents, d’espais naturals intel·ligents, de festivals intel·ligents” i que “el camí està senyalitzat i abalisat per als plans de sostenibilitat”.

Colomer ha anunciat que “reformularem Adestic, el nostre clúster d’Empreses Innovadores de Turisme de la Comunitat, i a posar en marxa el sistema de transferència d’intel·ligència i tecnologia turística amb l’objectiu de mesurar per a prendre decisions i encertar en la ruta a seguir”.

Així mateix, ha citat la importància de la “la tecnologia per a programar també el final de les dependències excessives, que sempre són tòxiques”, perquè al seu judici, “al final el més important és el producte, el destí i el client”.

Finalment, Francesc Colomer ha advocat per “mesurar també l’altura ètica de la tecnologia, una cosa en la qual ja estem treballant i seguirem per aqueix camí” i ha incidit en què “les persones, residents o turistes, no han de ser tractats com a mitjans, sinó com a fins”

L’obertura de la jornada ha comptat amb la participació del secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i el president d’Ametic, Pedro Mier.

Digital Tourist 2021 és un fòrum organitzat per Ametic, la patronal representant del sector de la indústria tecnològica digital a Espanya. En aquesta edició porta el títol ‘Next Generation for Smart Destinations’, on es debatrà durant dos dies sobre solucions tecnològiques i digitals per a afrontar els reptes del sector, millorar la seua competitivitat i desenvolupar un model sostenible i resilient a llarg termini, proporcionant un entorn per a l’intercanvi i el ‘networking’ entre les destinacions turístiques intel·ligents i el sector privat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 15 =