25n
25N
25N

Francesc Colomer reconeix el treball i esforç de la ciutat de València per la seua nova distinció de Municipi Turístic

El secretari autonòmic de Turisme ha entregat el distintiu acreditatiu de Municipi Turístic a l’Ajuntament de València

Francesc Colomer reconeix el treball i esforç de la ciutat de València per la seua nova distinció de Municipi Turístic
05/02/2021 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha entregat aquest divendres al regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, Emiliano García, el distintiu que acredita al destí la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha ressaltat que “aquest és el reconeixement al treball i esforç d’aquesta ciutat”, al mateix temps que avala “un compromís amb qui no ha perdut de vista el nostre relat ni el model turístic que busquem”. En aquesta línia, el responsable de Turisme del Consell ha agraït “el treball fet a aquesta ciutat i que tant suposa per al nostre destí de Comunitat Valenciana”.

Per al secretari autonòmic, “aquest estatut té a veure amb la subscripció empírica a uns valors i criteris inserits en un model de valor afegit”. Al seu judici “parlar de turisme és ja parlar de qualitat, innovació, sostenibilitat, ods, codi ètic i en definitiva, d’un model de governança col·laborativa amb el sector”.

Per part seua, el regidor de Turisme, Emiliano García, ha volgut destacar que “València és el primer destí de la Comunitat Valenciana, un destí urbà consolidat que ha apostat per la sostenibilitat i la diferenciació, així com per la digitalització”.

València és el segon destí, després de Benidorm, que aconsegueix amb el nou marc legal, el nou Estatut del Municipi Turístic, la condició de municipi turístic. Aquest reconeixement es va publicar oficialment en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana dilluns passat, 1 de febrer.

Poden ser reconeguts amb la condició de Municipi Turístic els destins que acrediten el compliment uns requisits concrets quant a població turística, places d’allotjament turístic, recursos turístics i importància del turisme en l’economia local.

Beneficis i compromisos de ser Municipi Turístic

Les localitats reconegudes com a turístiques per aquest estatut tindran finançament especial per a compensar l’esforç econòmic que suposa atendre la població turística que reben. L’Estatut preveu dues possibilitats, d’una banda tindran atenció preferent en les línies de foment econòmic de la Generalitat, les polítiques d’infraestructures o activitats de promoció turística. I d’altra banda, tindran vies de finançament específiques mitjançant convenis concrets i dins del Fons de Cooperació Municipal Incondicionat de la Comunitat Valenciana.

El municipi que obtinga l’Estatut turístic assumeix els compromisos inclosos en el Codi Ètic del Turisme Valencià i ha de complir a més amb una sèrie d’obligacions per a mantenir la seua condició. Entre altres, destaca el fet d’oferir informació turística i la senyalització, protecció i promoció dels recursos turístics.

Així mateix, ha de comptar amb un pla de mesures per a la sostenibilitat i la qualitat del turisme i la qualificació del personal vinculat al sector. El municipi turístic ha de treballar cap a la gestió com a destinació turística intel·ligent i aprofitar instruments com la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana. A més, ha de posar en marxa sistemes de qualitat com els que promou Turisme CV a través de Qualitur, així com col·laborar amb mitjans municipals en les inspeccions contra l’intrusisme que realitza la Generalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 3 =