25n
25N
25N

Colomer demana una "ràpida" i "immediata " solució al tancament de platges

Colomer demana una "ràpida" i "immediata " solució al tancament de platges
11/07/2019 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha instat a “la més ràpida i immediata solució” davant els tancaments d’algunes platges en la zona de l’Horta a València registrades en l’últim mes per superar l’aigua els nivells permesos del bacteri Escherichia coli, encara que ha puntualitzat que s’ha d’actuar “amb molta prudència”, al mateix temps que ha advertit: “No podem retrocedir gens en la reputació perquè és massa valuosa”.

Així s’ha pronunciat aquest dijous, en declaracions a Europa Press, el secretari autonòmic en ser preguntat per com pot afectar la imatge de la Comunitat Valenciana el tancament d’algunes platges. Les de Massamagrell i el Puig (València) es van tancar al bany aquest dimarts i la Pobla de Farnals el dimecres per superar-se els nivells permesos del bacteri Escherichia coli.

A més, en les últimes setmanes han sigut diversos els episodis de presència de bacteris que han obligat a tancar platges entorn de la ciutat de València: la Malva-rosa i la Devesa de València i durant el mes de juny també s’han tancat platges a Alboraia.

En aquest context, Colomer ha admés que “indubtablement, són notícies que no acompanyen” i ha subratllat que cal “continuar prestigiant” la imatge de les platges. “No podem retrocedir gens en la reputació perquè és massa valuosa”, ha asseverat.

Així mateix, ha assenyalat que han constatat que les autoritats competents “han reaccionat”. “Es vol atallar d’arrel, buscar les causes estructurals d’aqueixes situacions perquè no es reproduïsca; crec que és una bona notícia”, ha destacat.

“Cal gestionar amb molta prudència i responsabilitat aquest tipus d’incidències i, en tot cas, instar a la més ràpida i immediata solució, pel bé de tots”, ha sostingut Colomer.

Al mateix temps, Colomer ha advocat per contrastar el tancament de les platges amb el “lideratge” de la Comunitat en banderes blaves i en els distintius Q de qualitat. “En el rànquing d’Espanya, la Comunitat, per l’esforç de molts, ocupa un lloc que hem de continuar prestigiant”, ha ressaltat.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través de la Direcció General d’Aigües, va apuntar aquest dimarts als abocaments en les séquies per part de cases aïllades i allunyades dels nuclis urbans com a causa dels episodis “curts i de baixa concentració” de tancament de platges.

Així mateix, està estudiant posar en marxa, amb la col·laboració d’ajuntaments, un pla per a localitzar “punts negres” i dur a terme la instal·lació de xarxes de clavegueram i connexions a xarxes de depuració que eviten que es repetisquen episodis d’aquest tipus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 12 =