caixa popular

Colomer: "L'Oficina d'Assistència Tècnica a Destinacions Intel·ligents de la Comunitat serà pionera a Espanya"

El titular de Turisme ha presentat en Invat.tur la nova Oficina d’Assistència Tècnica a Destinacions Intel·ligents de la Comunitat Valenciana

Colomer: "L'Oficina d'Assistència Tècnica a Destinacions Intel·ligents de la Comunitat serà pionera a Espanya"
28/02/2018 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que la Comunitat Valenciana “serà la primera comunitat autònoma que compte amb una Oficina d’Assistència Tècnica a Destinacions Intel·ligents”.

Així ho ha assegurat Francesc Colomer durant la presentació en l’Invat.tur de la nova Oficina d’Assistència Tècnica a Destinacions Intel·ligents de la Comunitat Valenciana on també ha participat la directora general de Turisme, Raquel Huete.

El responsable de Turisme ha explicat que la nova Oficina d’Assistència Tècnica a Destinacions Intel·ligents de la Comunitat Valenciana “guiarà als municipis que vulguen ser Destinació Turística Intel·ligent a través d’una estratègia digital”.

En aquesta línia, Colomer ha assenyalat que l’oficina “coordinarà tot l’ecosistema de municipis i la idea és homologar paràmetres, criteris, proveir de metodologia, d’instruments de finançament per a aquesta transformació digital de la governança del sector i de la governança del territori en clau intel·ligent”.

Així mateix, ha afegit que “aquesta iniciativa està emmarcada dins de l’estratègia de l’Agència Valenciana del Turisme encaminada a la transformació del Territori Intel·ligent”.

Colomer ha assenyalat que “comptem ja amb 30 municipis que s’han unit i han entés que aquest és el futur, perquè estem en l’era del turista tecnològic i hem d’adaptar-nos i liderar aquesta transformació del sector turístic”.

En aquesta línia, el secretari autonòmic ha explicat que “el turisme forma part de l’economia del coneixement, i necessitem gestionar molt bé les estadístiques i els imputs que formen part de la ciutat turística del futur, per això hem engegat aquesta iniciativa”.

Francesc Colomer ha destacat que “es crea aquesta oficina a Benidorm, una ciutat que està apostant molt en aquesta direcció”, al mateix temps que ha incidit que “ara hem de traslladar a tota la Comunitat un ecosistema perquè des del món de l’empresa, el municipalisme i la gestió autonòmica compartim noves mètriques per a avançar en els nous reptes de la transformació digital de l’economia, on el turisme no es pot quedar arrere”.

Així mateix, Colomer ha recordat que “la intel·ligència lligada al turisme busca el propòsit de redundar en la felicitat i en l’experiència turística gratificant, per això hem d’apostar per la tecnologia al servei de la singularitat” i ha afegit que “un turisme intel·ligent és aquell que és capaç d’identificar les seues singularitats i a partir d’ací construir el seu model turístic, i aquesta és l’estratègia que estem defensant des de la Generalitat”.

Per la seua banda, la directora general de Turisme, Raquel Huete, ha presentat els detalls tècnics de l’oficina i de la guia que es posarà a la disposició dels municipis i ha destacat que “el nostre objectiu és impulsar els projectes i coordinar als municipis amb les diferents àrees que participen en aquest ecosistema”.

Cal assenyalar que en les pròximes setmanes està previst presentar aquesta oficina a València i Castelló, on també hi ha ja destinacions amb els quals s’està treballant en l’estratègia DTI.

Oficina d’Assistència Tècnica a DTI

L’oficina d’assistència tècnica a Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) és una eina de gestió i control de la implementació del projecte Destinacions Turístiques Intel·ligents Comunitat Valenciana.

L’oficina, que estarà en l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat.tur), prestarà servei a tot el territori de la Comunitat i és la via per a visualitzar, canalitzar, gestionar i atendre tota la informació generada pel projecte.

Es tracta del primer servei especialitzat en DTI a nivell comunitat autònoma a Espanya i pretén oferir una continuïtat de l’assistència tècnica que es presta des de l’Agència Valenciana del Turisme a les destinacions turístiques, però en clau de model intel·ligent.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + quinze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris