25n
25N
25N

Colomer: 'La decisió d'anul·lar els viatges del Imserso és un error, no es pot pretendre donar una imatge turística de seguretat i suspendre aquest programa en 2020'

El secretari autonòmic advoca per “redirigir el pla i obrir-lo a altres públics” amb la finalitat de “mantindre el dret a viatjar”

Colomer: 'La decisió d'anul·lar els viatges del Imserso és un error, no es pot pretendre donar una imatge turística de seguretat i suspendre aquest programa en 2020'
23/09/2020 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha declarat aquest dimecres que la decisió d’anul·lar els viatges de l’Imserso “és un error, no es pot pretendre donar una imatge turística de seguretat i suspendre aquest programa en 2020”.

Per a Colomer, “és una vertadera contradicció emetre un missatge de seguretat i que, en clau domèstica, Espanya prohibisca un programa que implica viatjar”.

En aquest sentit, ha recordat que fa mesos que des del Govern valencià “vam dir que el programa de l’ Imserso s’hauria de reconvertir per a tots els públics i generalitzar-lo, no parlar sol de gent gran, si és aqueix el problema”.

El secretari autonòmic ha volgut posar l’accent a “mantindre el dret a viatjar”. Segons ha recalcat, “viatjar segur no és el problema. Probablement la gent està més segura en els allotjaments reglats i assegurances de la Comunitat Valenciana, que complisquen amb les mesures sanitàries exigides, que a la seua ciutat d’origen”.

Bono turístic per a estimular la demanda de proximitat

En aquest sentit, ha remarcat que hem d'”estimular la demanda en un temps complicat” i ha assenyalat que “és moment d’encoratjar el viatge de proximitat”.

D’aquesta manera i fent al·lusió al bo turístic que Turisme Comunitat Valenciana posarà en marxa el mes vinent, ha declarat que “és un bo que fa possible que durant la temporada baixa motivem el viatge”.

A més ha indicat que “no sols permetrà dinamitzar l’activitat de l’allotjament turístic sinó que serà un revulsiu per a l’oferta complementària”. Per a Colomer, “aquest bo ajudarà els valencians i valencianes a descobrir o redescobrir el territori de la Comunitat”.

Francesc Colomer ha realitzat aquestes declaracions a Traiguera, després de la inauguració dels ‘Jornades de Sensibilització Turística Terres del Maestrat, Ànima Interior’.

Aquesta sessió formativa s’emmarca dins del cicle de jornades divulgatives que aquest mes de setembre s’estan celebrant per a donar a conéixer la potencialitat del territori com a destinació turística.

Jornada de sensibilització turística Terres del Maestrat a Traiguera

Aquest cicle de diferents jornades informatives es desenvolupen en els municipis que abasten el Pla de Dinamització i Governança Turística ‘Terres del Maestrat, Ànima Interior’, impulsat per Turisme Comunitat Valenciana. Així, el passat dia 9 es va celebrar a Rossell, el 16 a Tírig, el 23 a Traiguera i el pròxim dia 30 de setembre se celebrarà a Sant Mateu.

Colomer ha volgut destacar el treball dels deu municipis participants en aquest Pla de Dinamització i Governança, que “fa possible que tres nivells de l’Administració ens impliquem a compartir neurones, espais i projectes enfocats al turisme”.

Durant la seua intervenció, el titular de Turisme ha assenyalat que “la gent viatjarà buscant l’essència i l’ànima dels llocs als quals es desplace”, per això “aquests plans són fonamentals perquè els territoris descobrisquen i posen en valor els seus recursos més autèntics”, ha afegit.

Finalment, ha declarat que “la transformació digital i la intel·ligència turística serà fonamental per a conéixer millor al client”. “Però, la qual cosa ens fa realment intel·ligents -ha continuat-, no és un algorisme, sinó la capacitat de compartir i la governança col·laborativa”.

En concret, en la sessió d’aquest dimecres de Traiguera s’ha debatut sobre la importància del màrqueting i la comunicació en destinacions turístiques. Els ponents han sigut Gerson Beltrán, expert en ‘ludificació’, ‘Big Data’ i geolocalització i Lucas Aisa, consultor en màrqueting digital.

Pla de Dinamització i Governança Terres del Maestrat

Turisme Comunitat Valenciana ha impulsat juntament amb el Patronat provincial de Turisme de Castelló i l’associació Promoció Turística Terres del Maestrat-Ànima Interior, el desenvolupament del Pla de Dinamització i Governança Turística Terres del Maestrat, Ànima Interior 2020.

L’import màxim d’execució de les actuacions a desenvolupar mitjançant aquest conveni ascendeix a 210.000 euros, que seran finançats per les administracions a parts iguals. Així, l’associació Promoció Turística Terres del Maestrat-Ànima Interior contribuirà amb 70.000 euros, el Patronat Provincial de Turisme de Castelló també aportarà 70.000 euros i Turisme Comunitat Valenciana també subvencionarà amb un terç del total, 70.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =