25n
25N
25N

Colomer destaca que l'estand de la Comunitat en Fitur 2018 "està enfocat des d'un prisma professional on el producte turístic serà l'únic protagonista"

La Comunitat Valenciana participa per primera vegada en el nou espai Fitur Festivals i manté un estand en Fitur LGBT

Colomer destaca que l'estand de la Comunitat en Fitur 2018 "està enfocat des d'un prisma professional on el producte turístic serà l'únic protagonista"
11/01/2018 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que en Fitur 2018 “anem a mostrar a la Comunitat Valenciana des d’un prisma absolutament professional, on el producte turístic serà l’únic protagonista”.

Així ho ha explicat durant la presentació de l’estand de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur 2018, on ha posat l’accent que la Comunitat Valenciana es mostrarà “com la destinació que som: una destinació hospitalària i obert”.

La Comunitat Valenciana participarà en la pròxima edició de Fitur, que tindrà lloc del 16 al 21 de gener, amb el propòsit de promocionar durant cinc dies tota la varietat turística de la destinació. En aquest sentit, Colomer ha assenyalat que Fitur “és la primera cita destacada de l’any per al sector turístic espanyol i valencià i un dels certàmens més importants a nivell mundial”.

En concret, la Comunitat Valenciana comptarà amb un estand d’1.800 metres quadrats situats en el pavelló número 7 de Ifema, als quals cal sumar els 36 m2 de l’estand de Fitur LGBT i altres 36 m2 del stand de Fitur Festivals, que estaran tots dos situats en el pavelló 3. L’empresa adjudicatària ha sigut Alabés i l’estand serà readaptat i reutilitzat en la resta de fires nacionals.

Francesc Colomer ha posat l’accent que enguany “tornem a Fitur amb vocació i determinació professional”, al mateix temps que ha recordat que “una fira és un espai per a fer negoci i per açò l’important és el producte, els professionals i les empreses”.

Cal ressaltar que la Comunitat Valenciana es presentarà en Fitur 2018 alineada amb el turisme sostenible i accessible. L’estand és 100% reciclable íntegrament i està dotat amb els elements d’accessibilitat necessaris.

El responsable de Turisme ha ressaltat que “enguany, per primera vegada participarem en el nou espai Fitur Festivals amb un estand de 36 metres quadrats” i ha posat l’accent que la Comunitat Valenciana “serà l’única comunitat autònoma que participe en aquest espai, demostrant l’aposta singular pels festivals com a producte turístic”.

Enfocament professional de la fira

Així mateix, Francesc Colomer ha incidit en la importància que adquireix l’estand de Fitur 2087 per a donar protagonisme als contactes professionals. “En aquesta nova edició continuem amb el viratge cap a un prisma professional on el producte, els professionals i les empreses són el més important”.

En aquesta línia, ha destacat que, des de les institucions, “hem d’assumir el paper de tramoistes, que és l’únic que ens correspon, perquè en l’escena brille el producte, els professionals i el teixit empresarial que cada dia li la juga i arrisca en pro del turisme”. Per açò ha afegit que “la fira la concebem com un espai per a la comercialització i per a l’impuls empresarial”.

En concret, ha ressaltat que, en aquesta edició, “hem reforçat àrees orientades a les empreses en el vessant de comercialització, però també en el vessant de generació d’experiències i en la identificació del producte”.

Colomer ha ressaltat que “en la zona de producte de l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur 2018 participaran 140 empreses, en la zona d’empreses hi haurà altres 40 i altres 30 empreses de base tecnològica en la zona destinada a emprenedors (Invattur), a més de gestionar un whokshop en l’espai de negoci de la pròpia fira d’IFEMA”.

Així mateix, ha incidit que “s’amplia i millora l’espai destinat a producte, oferint major visibilitat i creixent un 70% pel que fa a l’any anterior”. En concret, participaran en aquest espai 43 empreses de turisme actiu, 34 de turisme gastronòmic, 23 empreses de turisme rural, 17 empreses de turisme cultural, a més de 25 empreses d’altres serveis, associacions i agrupacions de destinacions”.

D’altra banda, ha ressaltat que “a més de disposar de millor espai, enguany, a través de l’estratègia CreaTurisme, naix ‘Experiències Comunitat Valenciana’ com una plataforma oberta d’experiències turístiques, que es presentarà en la mateixa fira, on promocionar i posar en el mercat les propostes creades per les empreses de la Comunitat”.

Colomer, ha explicat que “es tracta d’una plataforma tecnològica, base per a l’edició dels diferents materials de promoció d’experiències que presentarem en Fitur”. En aquesta línia ha avançat que “presentarem quatre fullets temàtics amb experiències en castellà i anglés baix els títols Mediterrani Actiu, Mediterrani Cultural, Mediterrani Rural i Mediterrani gastronòmic i saludable, a més de la seua corresponent versió online”.

Aposta per l’hospitalitat

De la mateixa manera, Colomer ha ressaltat que l’objectiu és mostrar en Fitur 2018 a la Comunitat Valenciana “com una terra hospitalària, oberta, amb una oferta turística autèntica, singular i diferenciada”, i ha explicat que aquest lema “forma part d’una estratègia de posicionament del nostre relat turístic”.

En aquesta línia, ha assenyalat que la Comunitat “reclama la capitalitat de referència de l’hospitalitat mediterrània, un programa que presentarem en els pròxims dies”.

Així mateix, ha destacat que “la Comunitat Valenciana vol contagiar un estil de vida”, al mateix temps que ha manifestat que “som autèntics, apostem fort per la identitat cultural, sense complexos i sense fronteres per a ningú”.

Compromís amb les persones amb discapacitat

Altra de les apostes que ha destacat Colomer ha sigut “el compromís amb el col·lectiu de persones amb diversitat funcional” i en aquest sentit ha manifestat que “una mostra d’aqueix compromís és que el personal contractat per a atendre en l’estand per a la realització de treballs de suport en el stand seran persones amb diversitat funcional per tercer any consecutiu”.

Per al secretari autonòmic, “aquesta és una manera d’entendre que som una comunitat per a tots, inclusiva, accessible i sense complexos, i que gestiona tots els talents que tenim a la nostra disposició en la nostra societat”.

Pla operatiu 2018

Francesc Colomer ha explicat que “la participació en aquesta fira s’emmarca en un relat de posicionament nacional i internacional”.

En aquesta línia ha avançat que en 2018 “assistirem a 50 fires promocionals, tant generalistes com especialitzades per producte” al mateix temps que ha avançat que es duran a terme “181 accions del Pla Operatiu amb Turespaña en mercats internacionals”.

El responsable de Turisme ha anunciat que es realitzaran accions promocionals a Alemanya, Austràlia, Àustria, Azerbaidjan, Bèlgica, Bulgària, Canadà, Xile, Argentina, Colòmbia, Dinamarca, EUA, Finlàndia, França, Geòrgia, Holanda, Hongria, Índia, Islàndia, Israel, Itàlia, Japó, Kazakhstan, Letònia, Luxemburg, Mèxic, Noruega, Nova Zelanda, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Irlanda, Xina, Romania, Rússia, Suècia, Suïssa, Linchestein, Taiwan, Turquia, Ucraïna i el sud-est asiàtic.

A més, ha assenyalat que “a aquestes accions promocionals, també podem sumar 42 projectes de màrqueting a través de diferents línies i aliances amb associacions de la Comunitat que conformen un total de 300 accions conjuntes per a posicionar la Comunitat Valenciana en els mercats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa