Colomer destaca la importància del turisme actiu per a la diversificació, la desestacionalització i la vertebració de la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme participa en el seminari web sobre 'Ocupabilitat, titulacions, qualificació, i gestió del personal en les empreses de Turisme Actiu'

Guardar

Turismo Activo
Turismo Activo

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat la importància del turisme actiu per a la diversificació econòmica, la desestacionalització i la vertebració territorial de la Comunitat Valenciana.

Francesc Colomer ha participat en el seminari web que ha organitzat Turisme CV en col·laboració amb CV Activa sobre 'Ocupabilitat, titulacions, qualificació, i gestió del personal en les empreses de Turisme Actiu.

En aquest seminari han participat diferents persones expertes tant del sector Actiu com universitari per a analitzar la situació del sector del turisme actiu.

En concret, s'ha exposat la situació de les empreses del turisme actiu en la Comunitat Valenciana i s'ha debatut sobre les necessitats de formació d'aquestes empreses, entre altres qüestions.

Francesc Colomer ha assenyalat que "aquest seminari pot ser un punt d'inflexió per al reconeixement i el reforç d'aquest sector del turisme" i ha recordat que "en la mateixa Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat es va visualitzar un futur en clau de responsabilitat, sostenibilitat, ètica, territori i hospitalitat per a arrancar un temps nou en el qual es consagra la importància del turisme actiu".

A més, ha ressaltat que "ens identifica i afavoreix atributs del nostre territori, d'aquesta Comunitat Valenciana tan diversa" i ha reconegut que "els professionals del turisme actiu juguen un paper essencial per a la nostra destinació turística i no podem oblidar els valors que transmeten els esports i aquest tipus d'activitats inserides en el territori".

Programa del seminari

Al costat de Colomer, l'obertura del seminari l'ha realitzada la catedràtica de la Universitat Politècnica de València, María José Viñals Blasco, que ha presentat l'esquema de treball.

A més, el president de l'Associació Comunitat Valenciana Activa (CV Activa), Fernando Falomir, ha exposat la situació de les empreses de Turisme Actiu de la Comunitat Valenciana.

En aquest seminari també ha participat el vicepresident d'ANETA i president de l'Associació d'Empresaris de Turisme Actiu de Castella i Lleó, Raúl D'hora, qui ha traslladat les necessitats de formació de les empreses de turisme actiu (ANETA)., i el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia, ha explicat l'oferta formativa dirigida a les empreses i professionals del turisme actiu.

També ha participat el degà del Col·legi Oficial de Professionals de Turisme de Canàries, Daniel Celis Dessaborida, qui ha oferit una ponència sobre les necessitats de formació per a l'acreditació de professionals de turisme actiu.

Així mateix, ha participat el doctor en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport en la Universitat Politècnica de Madrid Lázaro Mediavilla, que ha explicat el projecte Elesa.

Finalment, s'ha celebrat un debat moderat per la secretària de CV Activa, Belén Salvador, i el director general de Turisme, Herick Campos, ha tancat el seminari.

Arxivat a:

Destacats