25n
25N
25N

Colomer descarta que la fallida de Thomas Cook afecte la Comunitat Valenciana i avalua l'efecte en la Costa Blanca

La contractació de paquets turístics amb l’operador britànic s’ha reduït “de forma considerable” en els últims anys

Lars Ter Meulen - Europa Press - Arxiu

Colomer descarta que la fallida de Thomas Cook afecte la Comunitat Valenciana i avalua l'efecte en la Costa Blanca
23/09/2019 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha descartat aquest dilluns que la fallida del turoperador Thomas Cook puga afectar greument el destine Comunitat Valenciana, si bé ha subratllat que està “tractant de dimensionar” l’efecte d’aquestes circumstàncies per al mercat turístic i el sector, especialment a Benidorm i Costa Blanca, on es concentra el major nombre de turistes britànics.

Així ho ha indicat en un comunicat en el qual ha assenyalat que Turisme Comunitat Valenciana ha iniciat una ronda de contactes “amb totes aquelles entitats que puguen veure’s afectades o tinguen competències”, pels efectes de la fallida del turoperador, després de conéixer-se aquest dilluns la suspensió de pagaments d’aquest grup de viatges, que opera fonamentalment amb el mercat britànic.

No obstant això, ha assenyalat que, segons les primeres dades als quals ha tingut accés Turisme Comunitat Valenciana, “l’efecte no serà tan greu com en altres comunitats autònomes, ja que la contractació de paquets turístics amb aquest operador s’ha reduït de forma considerable en els últims anys”. De fet, l’únic aeroport que encara operava amb ells és el d’Alacant, a través d’una connexió via Manchester.

Segons dades consultades per Turisme, la previsió de places aèries des d’aquest dilluns i fins al mes de març de 2020 era de 6.387, la qual cosa suposa una caiguda respecte al mateix període de 2018 del 42 per cent. “S’està tractant de garantir que cap turista que puga estar en aquests moments en la nostra destinació es quede sense atenció”, ha manifestat Colomer.

El secretari autonòmic de Turisme ha posat l’accent que estan “tractant de dimensionar l’efecte d’aquestes circumstàncies per al nostre mercat turístic i per al nostre sector, especialment a Benidorm i Costa Blanca, on es concentra el major nombre de turistes britànics”. En aquest sentit, ha apuntat que, després de les converses mantingudes amb representants del sector, “podem constatar que el mal serà molt relatiu, ja que aquesta fallida no afectarà massa la nostra destinació”.

PICS MÉS ALTS DE LA DEMANDA SENSE COOK

De fet, ha volgut posar en valor “la pròpia intel·ligència col·lectiva del sector” que, al seu judici, ha contribuït al fet que, durant els últims anys, “s’haja diversificat la contractació cap a altres actors globals amb els quals operar”, al mateix temps que ha destacat que l’evidència és que s’ha aconseguit “els pics més alts de demanda del mercat britànic sense Thomas Cook”.

Colomer ha incidit que, segons les primeres valoracions realitzades, la Comunitat Valenciana “no està entre les més afectades”, però “això no ha impedit que hàgem iniciat ja contactes amb totes les entitats implicades, com puga ser la pròpia ambaixada, Turespaña, consolats o el propi sector per a garantir que l’efecte siga el més suau possible”.

Així, ha apuntat que “des de la Generalitat ens hem posat a la disposició de totes les administracions i entitats competents per a prestar la nostra col·laboració i, en cas que siga necessari, atendre a tots aquells turistes que puguen veure’s afectats en la nostra comunitat”.

A més, ha insistit que continuaran “posant en marxa totes les accions de promoció necessàries per a garantir al nostre principal mercat emissor, que continua sent el britànic, que pot mantindre els seus desplaçaments a la nostra destinació amb totes les garanties”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − huit =