25n
25N
25N

Colomer diu que "en breu" es posarà en marxa el CdT de Morella (Castelló) per a dinamitzar el sector

Colomer diu que "en breu" es posarà en marxa el CdT de Morella (Castelló) per a dinamitzar el sector
18/02/2020 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “en breu” es posarà en marxa el CdT de Morella Els Ports “amb la convicció que el futur implica generar oferta formativa i la inserció laboral en el propi territori”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer després de la reunió de constitució del consell assessor del CdT de Morella Els Ports, on s’ha proposat la programació del primer semestre de 2020, segons ha informat el Consell en un comunicat.

Colomer ha ressaltat que van dir que restaurarien la fàbrica Giner per a posar a la disposició del sector un centre de formació, innovació i acceleració empresarial i l’han fet, i ha assenyalat que “ara el que toca és posar-lo en marxa i constituir un consell assessor que representa la participació directa de tot l’ecosistema publique, privat, social i empresarial de la zona per a fer el guió dels continguts formatius per a invertir en el petroli de l’economia del segle XXI, que són les persones”.

El responsable de Turisme ha assenyalat que el CdT de Morella Els Ports tenen previst posar-lo en marxa “en breu”. Així, ha explicat que, durant el mes de març, pretenen començar amb l’oferta formativa i fer el mes de maig el segon consell assessor per a programar el segon semestre.

Colomer ha explicat que “la posada en marxa serà escalonada durant 2020 fins que puga estar a ple rendiment” i ha incidit en què “a més de ser un centre formatiu, l’objectiu és que siga la casa del sector per a dur a terme programes d’intel·ligència, innovació, acceleració empresarial i qualitat per a continuar avançant”.

ACTIVITATS

Així, Colomer ha apuntat que, a més de l’oferta formativa, se situaran en el CdT una sèrie de trobades, jornades i seminaris lligats a la gastronomia, a grups de treball del programa CreaTurisme, seminaris lligats a la intel·ligència turística, o als programes de qualitat del Sicted.

També ha recalcat que a la fàbrica Giner es desenvoluparan tant activitat formativa, cursos, seminaris com a trobades per a potenciar “un dels motors econòmics més importants i de futur com és l’economia turística”.

Respecte als cursos que s’impartiran en el CdT Morella Els Ports, Colomer ha recordat que “s’oferiran dos tipus de cursos de formació, els de formació ocupacional per a formar a persones en desocupació, i cursos de formació contínua pensats per a professionals del sector turístic”.

Per part seua, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat la importància de la constitució del consell assessor del CdT de Morella Els Ports “per a marcar les línies de treball del centre” i que “ha de suposar amb la posada en marxa en els pròxims mesos una dinamització per al sector turístic”.

El Consell assessor del CdT de Morella Els Ports es crea per a constituir un marc de participació i col·laboració entre Administració i els diferents sectors i agents socials que intervenen de manera “directa i significativa” en el mercat laboral i on la incidència en el sector turístic té especial rellevància.

OBJECTIU

Així, l’objectiu central d’aquest òrgan consisteix a estructurar, a través de la participació de les organitzacions i entitats representatives del sector turístic en l’entorn territorial dels Ports, un sistema de formació adequat a la realitat actual que garantisca uns nivells de formació idonis dels diferents col·lectius.

El consell assessor del CdT de Morella Els Ports està compost pel president de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer; el responsable de l’àrea de formació de Turisme CV; l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés; un representant del Patronat Provincial de Turisme de Castelló i de la Mancomunitat els Ports-Maestrat; de l’Associació d’empresaris turístics de Morella i Comarca i d’ Ashotur.

Així mateix, compta amb un representant de guies de la província de Castelló, dels sindicats UGT i CCOO, de l’associació CVActi

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + set =

Informacion coronavirus