25n
25N
25N

Colomer afirma que ja hi ha pols turístic i presenta Fitur com l'avantsala de la 'recuperació gradual del sector'

Colomer afirma que ja hi ha pols turístic i presenta Fitur com l'avantsala de la 'recuperació gradual del sector'
20/05/2021 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha afirmat aquest dijous en el marc de la Fira Internacional de Turisme, Fitur, que “estem enfront d’una recuperació turística gradual i gradual, tots els professionals ací presents constaten que la gent no ha perdut les ganes de viatjar”, a més ha volgut posar l’accent en “la fidelitat dels viatgers de la Comunitat que estimen i adoren el nostre destí”.

En aquesta línia, el secretari autonòmic ha incidit en què “el ritme de la vacunació ens ajuda i aquest serà un estiu de transició i de dinàmica creixent” i en què “ja hi ha pols en el mercat, que s’està percebent en la reobertura de molts establiments d’allotjament i altres empreses complementàries”.

Colomer ha fet aquestes declaracions en l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur, després d’una reunió que ha mantingut amb el director de l’Oficina Espanyola de Turisme a Londres, Javier Piñanes. Una trobada, al qual també s’ha sumat el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés.

Durant la reunió, Colomer ha traslladat el malestar del sector turístic valencià per les decisions del Govern britànic i ha tornat a sol·licitar la necessitat que es valoren les dades reals de cada regió.

Colomer reitera necessitat del turisme britànic

“Sense el turisme britànic, la Comunitat Valenciana no té el volum de turistes desitjable”, ha apuntat Colomer, per tant ha asseverat que “el deure institucional va encaminat a defensar que la Comunitat és un destí segur i preparat per a satisfer les expectatives dels nostres visitants”.

El president de Turisme CV ha lamentat “que no es regionalitzen les dades, per la qual cosa els valencians evolucionarem al compàs del conjunt d’Espanya en aquest mercat internacional”.

Municipi Turístic a Cullera

Fitur també ha sigut escenari aquest dijous de l’acte de lliurament per part del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, a l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, el distintiu que acredita al destí la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana, després de la seua publicació oficial aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme ha volgut destacar que “el món post-COVID necessitarà hospitalitat i construir una societat avançada sentimentalment tal com ho ha fet Cullera, la declaració de municipi de la qual turístic equival a una presentació d’autenticitat, clau en les credencials d’un destí”.

En aquesta línia, ha assenyalat que “Cullera ha sabut adaptar els seus paràmetres de sostenibilitat, digitalització i governança, ha ratificat el seu compromís amb l’ètica, l’hospitalitat i la lluita contra l’intrusisme; i ha apostat per la qualificació de les persones i el capital humà, així com pel producte com a recurs de valor”.

Per a Colomer, “aquest reconeixement que hui hem entregat en Fitur es presenta com el millor passaport de futur i de reclam d’una potència turística” i reflecteix “una actitud col·lectiva d’una ciutat que vol rebre i vol adaptar-se al nou context d’un turisme més exigent”.

Cullera, cinqué destí amb aquest distintiu

Cullera és el cinqué destí de la Comunitat Valenciana, després de Benidorm, València, Gandia i Benicàssim, que ha complit la nova mètrica del model de municipi turístic, d’acord amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i el decret que regula la incorporació en la Llei del nou Estatut de Municipi Turístic, el Decret 5/2020 que regula aquesta figura.

Alguns dels criteris que han permés a Cullera aconseguir aquesta condició són, entre altres, que compta amb un total de 8.682 places en allotjament turístic reglat, la seua població resident és de 22.521 habitants i la seua població turística supera les 305.000 persones en temporada alta.

A més, aquest destí costaner del litoral valencià compta amb recursos turístics de primer ordre, amb platges certificades amb segells de qualitat i amb festes declarades d’interés turístic. Cullera compta també amb el Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent; és membre de la Xarxa DTI de la Comunitat Valenciana i està adherida al Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins (Sicted).

Així mateix, l’Ajuntament col·labora amb Turisme en la lluita contra l’intrusisme i la competència deslleial i disposa de diversos mitjans per a facilitar la participació ciutadana en matèria de turisme.

Nova marca turística de Castelló

L’agenda del titular de Turisme en Fitur també ha contemplat la seua participació en la presentació de la nova marca turística de Castelló, on ha destacat “el dinamisme i la capacitat d’innovar que tenen els destins de la Comunitat Valenciana”.

Per a Francesc Colomer “una marca és sempre símbol de moltes coses i evoca principis i valors, atributs que s’alien per a vibrar amb l’emoció del nou”.

En aquest context, el secretari autonòmic ha felicitat Pepe Gimeno, autor d’aquesta nova marca de Castelló, un destí que segons el parer de Colomer “atrapa i fidelitza, pel seu potencial i la seua mirada posada en el futur”.

Consell Espanyol de Turisme en Fitur

Durant la jornada del matí en Fitur, el secretari autonòmic ha participat a més, en la trobada del Consell Espanyol de Turisme (Conestur), presidit pel secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, i que ha tingut lloc en el centre de convencions d’Ifema.

Allí, s’ha presentat la Campanya d’Estiu de Turespaña, així com el full de ruta de l’Estratègia de Turisme Sostenible 2030.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 4 =