25n
Orgull
Orgull

Colomer advoca per 'treballar el territori turístic en conjunt' a través dels plans que contempla la Llei de Turisme de la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme participa en la inauguració del seminari web per a municipis sobre plans d’ordenació de recursos turístics i d’intervenció en àmbits turístics

Colomer advoca per 'treballar el territori turístic en conjunt' a través dels plans que contempla la Llei de Turisme de la Comunitat Valenciana
14/10/2020 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que l’agenda de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana ha de centrar-se en “treballar el territori i per a això, és important prendre consciència entre tots i treballar en conjunt”.

Per a Colomer, les eines que contempla la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana i, en concret, els Plans d’Ordenació de Recursos Turístics (PORT) i d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT), “donaran la possibilitat als municipis de la Comunitat Valenciana de portar el guió turístic del futur”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer durant la inauguració del seminari web organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, destinat a entitats municipals i que ha versat sobre les especificacions de tots dos plans.

Colomer ha recordat “la importància de l’aliança que des del Consell tenim amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies”, al mateix temps que ha assenyalat que “en aquests anys hem fet moltes coses per a inspirar l’esperit del municipalisme en la Comunitat”.

En 2020, Turisme i la FVMP han subscrit un conveni per al foment i la formació municipal per un import de 50.000 euros.

El responsable de Turisme ha incidit en què “el turisme no és una disciplina menor, de segona divisió”, sinó “un tema capital que necessitem entendre per a interpretar el temps que vivim i que ens permeta crear una estratègia i continuar amb els valors de la transformació”. Per a Colomer “l’espai municipal és la primera línia de defensa d’aquests valors que volem per al turisme”.

En aquesta línia, el secretari autonòmic ha assenyalat que des del seu departament s’ha “treballat i impulsat l’Estatut de Municipi Turístic i el continuarem fent adaptant-lo en el marc de 2020 per a ajudar als municipis”.

Finalment, ha recalcat que “el vessant turístic necessita instruments específics sobre la matèria, així mateix cada destí necessita compartir, aprofundir i dissenyar el seu model de ciutat turística”.

Aquest seminari web, en el qual han participat prop d’un centenar de responsables municipals i personal gestor i tècnic de turisme i d’entitats locals de les tres províncies, s’emmarca dins de les actuacions contemplades en el conveni de col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i la FVMP, anteriorment citat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =