25n
25N
25N

Els col·legis d'Ontinyent exploren els tresors artístics de la Diputació

Els col·legis d'Ontinyent exploren els tresors artístics de la Diputació
28/12/2018 -

Més de 250 xiquetes i xiquets de centres educatius d’Ontinyent han visitat ja l’exposició itinerant de la Diputació de València ‘Memòria de la Modernitat’. En total, 15 centres educatius, 12 col·legis i 3 instituts de la capital de la Vall d’Albaida, podran gaudir del patrimoni artístic de la corporació provincial fins el pròxim mes de febrer.

La mostra de la Diputació té un component didàctic que no solament es reflecteix en les visites escolars, sinó també en els tallers familiars en els quals xiquets i xiquetes poden descobrir la història i la importància de les obres exposades amb divertits tallers en els quals participen al costat dels seus pares.

Aquesta activitat té com a finalitat acostar la cultura als més joves i fomentar la seua creativitat. Mitjançant una sèrie d’activitats dinàmiques les xiquetes i xiquets es converteixen en exploradors de l’art per a descobrir la història que amaga cada peça i els seus secrets. Es fa un recorregut de les obres d’art des del mecenatge, el treball de l’artista i el comissariat per a saber com naix una obra i quin és el seu trajecte fins que arribem a veure-la.

Mes de 4.000 visites

Més de 4.000 persones han visitat ja l’exposició itinerant de la corporació provincial en els dos mesos que porta a Ontinyent. La Casa de la Cultura de la capital de la Vall d’Albaida alberga una selecció de 62 obres procedents del patrimoni de la Diputació, que compta amb més de 4.500 creacions artístiques entre pintures, dibuixos, escultures i gravats. Destaquen les obres de Joaquín Sorolla, amb la incorporació en exclusiva de ‘Pescadores valencianes’, adquirida en una subhasta a Londres en 1979.

Els Sorollas, fins a sis a Ontinyent, no són els únics reclams d’una exposició que acumula ja més de 40.000 visites des que va obrir les seues portes a Requena. Els qui decidisquen visitar-la podran gaudir amb ‘Les quatre estacions’ d’Eusebio Sempere; ‘El guardavia’ d’Ignasi Pinazo Camarlench; la ‘Escola de París’ d’Equip Crònica; ‘La matança del porc’ de Rafael Armengol; ‘El passejant’ d’Ignasi Pinazo Martínez o ‘El crist crucificat’ de Ribalta, entre altres joies del patrimoni provincial.

Les persones interessades a participar en les activitats emmarcades dins de ‘Memòria de la Modernitat’ poden inscriure’s a través del telèfon 962918230 o el següent correu electrònic: ontinyent.cultura@cv.gva.es. De manera paral·lela a aquesta mostra, també pot visitar-se en el Centre Cultural de l’Obra Social de Caixa Ontinyent una segona exposició, ‘Coneix la Diputació’, en la qual es dóna a conéixer la institució provincial de forma didàctica a través de panells fotogràfics i textos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus
el puig