25n
Orgull
Orgull

Els col·legis de Mislata instal·len compostadors dinàmics per a fomentar el reciclatge

Els col·legis de Mislata instal·len compostadors dinàmics per a fomentar el reciclatge
03/06/2021 -

La regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de Mislata no volia deixar passar l’oportunitat de celebrar el dia Mundial del Medi Ambient, una data que solia ser multitudinària i en la qual es reunien més de 600 escolars, però que la situació sanitària ha impedit celebrar-la de manera presencial. Per això, una de les accions que més impacte tindrà al llarg de tot el curs és la instal·lació de compostadors dinàmics en els centres educatius de Mislata. Gràcies a aquests tambors giratoris els i les escolars podran generar una nova matèria reutilitzant el seu propi fem orgànic generat en els menjadors escolars: compost de qualitat que podrà utilitzar-se bé en els mateixos horts escolars dels centres educatius i en les zones verdes de la mateixa ciutat de Mislata o bé els alumnes podran emportar-se eixe adob per a les plantes de les seues cases.

Com comenta l’alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, “aquests compostadors contribuiran de manera notòria al reciclatge a Mislata. Ja vam ser pioners instal·lant els contenidors marrons per a matèria orgànica en 2016 i els nous tambors involucraran encara més als més xicotets de casa. Ells seran els missatgers de la importància de reciclar, reutilitzar els materials i de reduir el nostre consum i que aquestes accions es convertisquen en un hàbit de vida”.

Aquesta experiència pilot involucra tant als xiquets i xiquetes com al professorat. D’una banda, tots els alumnes de 3r i 4t de Primària han rebut per part de Nemasa un pràctic poal marró per a portar a les seues pròpies llars i així fomentar la separació de les restes d’orgànics dels altres residus. I és que, com comenta la regidora de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Mercedes Caballero, “creiem que l’autocompostatge en els col·legis dispararà l’ús dels contendores marrons de la nostra ciutat, ja que els xiquets i xiquetes “obligaran” els seus pares a separar les restes orgàniques igual que ja es fa amb el paper i els plàstics.”

El professorat també és una part molt important en aquesta acció. Per això, el Centre Sopciocultural La Fàbrica de Mislata va acollir una sessió informativa per a explicar el funcionament d’aquests contenidors dinàmics de compostatge, quin és el seu procés, què es pot compostar i que no i com aquests poden convertir-se en una magnífica eina d’educació per a la correcta gestió de residus orgànics i un incentiu per al foment de la cura del medi ambient.

Uns dels primers a conéixer la iniciativa van ser els xiquets i xiquetes de Primària del Col·legi Santa Cruz de Mislata els qui van rebre, a més de Mercedes Caballero, regidora de Medi Ambient, i al Director General de Nemasa, Fernando Díaz, a la mascota Nemasín, que va ser l’encarregada d’entregar-los els primers poals marrons per a les seues cases, a més d’un contenidor per a fruita en forma de poma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =