caixa popular

Els alumnes del col·legi Villar Palasí de Paterna estrenen un nou espai d'hort

Els alumnes del col·legi Villar Palasí de Paterna estrenen un nou espai d'hort
09/06/2017 -

Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna, Rodrigo Hernández, responsable de Save the Children Comunitat Valenciana i Carmen Spínola, directora de IKEA València Alfafar, han inaugurat aquest matí un nou espai d’hort urbà implementat per la companyia en el Col·legi Públic d’Educació Infantil i Primària Villar Palasí de Paterna, gràcies al voluntariat prestat per 23 empleats i socis IKEA Family i una inversió de prop de 10.000 euros en mobiliari i recursos per part de la tenda.

L’hort, que compta amb tot el necessari perquè els alumnes amb edats compreses entre els 3 i els 11 anys puguen conrear verdures i hortalisses, s’ha construït al costat d’altres espais també implementats per IKEA València Alfafar: dues aules exteriors diferenciades especialment pensades per als alumnes d’infantil i de primària, respectivament, juntament amb alguns xiquets i xiquetes en risc d’exclusió amb els qui Save the Children treballa en el centre, i una zona pensada per a l’oci i la realització de tallers i activitats.

Aquest nou espai forma part del projecte d’implementació d’horts urbans que IKEA València Alfafar ha vingut desenvolupant en els últims mesos en patis escolars de València i les localitats d’Alfafar i Alboraia, on s’han implementat altres set horts. Fins al moment, el projecte conjunt ha comptat amb el respatler total de més de 200 voluntaris de la tenda i la donació de mobiliari d’hort i recursos per valor total de prop de 80.000 €.

La iniciativa pretén dotar a aquests centres educatius d’una infraestructura educativa que potencie l’aprenentatge dels alumnes afavorint el contacte amb la naturalesa, els valors ambientals i socials.

Durant la presentació, l’alcalde de Paterna Juan Antonio Sagredo, ha assenyalat: “Volem agrair públicament a IKEA València Alfafar que haja escollit un centre escolar de Paterna per a estrenar aquest nou hort. Segur que aquest espai serà aprofitat i gaudit al màxim per part de l’alumnat, per la qual cosa felicitem al centre i a IKEA València Alfafar per aquesta extraordinària iniciativa”.

Carmen Spínola, per la seua banda, ha destacat: “El projecte naix a partir dels desitjos i necessitats que identifiquem en els tallers que vam engegar en alguns col·legis amb xiquets i xiquetes en risc d’exclusió social i no podem estar més felices per haver-los fet realitat. A través d’aquest tipus d’espais tenim l’oportunitat d’oferir als més xicotets un lloc en el qual inspirar-se i desenvolupar coneixements i competències d’una forma natural, oberta i divertida gaudint de l’aire lliure”.

Durant l’acte d’inauguració també han estat presents la direcció del col·legi així com alguns dels 400 alumnes que es beneficiaran d’aquestes noves instal·lacions.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris