25n
25N
25N

El col·legi Santa Creu de Mislata estrena hort urbà

IKEA València realitza aquest projecte de condicionament en l’edifici d’educació infantil i primària

El col·legi Santa Creu de Mislata estrena hort urbà
05/06/2018 -

Aquest matí, el col·legi Santa Creu de Mislata ha viscut un moment molt especial. La multinacional sueca IKEA ha presentat en aquest centre d’educació infantil i primària un dels seus projectes d’implementació d’horts urbans que ve desenvolupant aquestos últims mesos en patis escolars de la província de València.

El projecte, impulsat també per Save The Children, es deu a una iniciativa que va nàixer quan la multinacional, juntament amb l’ONG, van posar en marxa una sèrie de tallers en la qual cada dos mesos van visitar col·legis amb xiquets en risc d’exclusió social. Allí van escoltar les seues necessitats i desitjos i va sorgir la idea que un hort urbà respondria a açò. I d’aquesta manera, ha arribat al col·legi Santa Creu, un centre especialitzat en integració social. A partir d’ara, els 145 alumnes es veuran beneficiats dels nous espais instal·lats per a la realització d’activitats que fomenten el seu desenvolupament en un context més sostenible, al mateix temps que gaudixen de temps de qualitat a l’aire lliure.

L’acte ha comptat amb la presència de Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata; Alberto Ibáñez Mezquita, secretari autonòmic d’Inclusió i Igualtat; Miquel Ruiz, director pedagògic del centre; Rodrigo Hernández, responsable de Save the Children Comunitat Valenciana; i Carmen Spínola, directora d’IKEA València.

Per a Bielsa es tracta de “un pati que demostra que un altre model d’educació és possible” i en aquest sentit ha felicitat al centre “pel seu esforç, dedicació i per fer del cooperativisme un model exportable a tots els racons de la comunitat”.

Segons ha explicat Carmen Spínola, la intervenció ha consistit a fer una aula d’audiovisuals, una zona d’estudi on els alumnes poden estar relaxats, un “lloc dels somnis” on poden estar pensant i gaudint, i un hort urbà i una zona de reciclatge on poden aprendre a cuidar del medi ambient per a tindre un planeta millor. En aquest sentit, Miquel Ruiz mostrava l’alegria i il·lusió del centre, ja que segons manifestava “tenim un pati més bonic, però el més important és que tenim un pati més útil a l’hora de plantejar noves activitats, i açò obri moltes més possibilitats per a treballar d’una manera diferent i millor”.

El del col·legi Santa Creu es tracta del desè hort urbà que IKEA València implementa en patis escolars de València i les localitats d’Alfafar, Alboraia, Paterna i ara també, Mislata.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − huit =

CCCC
torrent