25n
25N
25N

Ribó anima als valencians a visitar l'arxiu i el col·legi del Patriarca

Ribó anima als valencians a visitar l'arxiu i el col·legi del Patriarca
28/03/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat aquest matí l’Arxiu de Protocols del Col·legi del Corpus Christi, en el qual es conserven més de 30.000 volums de gran valor, el 10% dels quals ja han sigut digitalitzats. L’arxiver Salvador Ferrando, l’escriptor Vicent Artur Moreno, i el director del Museu del Patriarca, Daniel Benito Goerlich, a més del rector, Mariano Ruiz, han sigut els amfitrions i l’han acompanyat en el seu recorregut pel Col·legi i per un arxiu el volum més antic del qual data de 1348 i que alberga, entre altres, obres de tanta rellevància com el Testament de Lluis de Santángel.

“El del Patriarca és un dels arxius més importants de València. Té un gran valor i, a més, ha donat lloc a moltes novel·les sobre la ciutat que s’han inspirat en aquest lloc, i fins i tot a un comte de Blasco Ibáñez”, ha assenyalat l’alcalde de València, Joan Ribó, en el transcurs de la seua visita a l’Arxiu de Protocols del Col·legi del Corpus Christi del Patriarca, “que tenia molt interés a visitar per eixe gran pes cultural que té en la ciutat”.

Joan Ribó ha convidat als valencians a visitar aquest arxiu que conté documentació relativa al Col·legi del Corpus Christi des de la seua fundació fins al dia de hui. “És un arxiu viu des del segle XVI, amb un gran interés per a tots però especialment per a estudiosos i investigadors” perquè dóna compte de la vida de la ciutat i dels seus habitants al llarg dels últims segles.

Els amfitrions de Joan Ribó en el Col·legi del Corpus Christi, Daniel Benito Goerlich, Vicent Artur Moreno, Salvador Ferrando i Mariano Ruiz, han expressat la seua “gran satisfacció per la visita de l’alcalde de València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =