25n
Orgull
Orgull

El Col·legi d'Infermeria de València exigeix mesures per a evitar contagis durant les Falles

Planteja regular les restriccions en funció de la pressió hospitalària: “No cal baixar la guàrdia”

El Col·legi d'Infermeria de València exigeix mesures per a evitar contagis durant les Falles
20/08/2021 -

El Col·legi Oficial d’Infermeria de València (COEV) prega al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que establisquen les mesures necessàries per a evitar els contagis que puguen produir-se durant les festes falleres que se celebren a València entre l’1 i el 5 de setembre.

L’entitat col·legial, en un comunicat, demana que en les restriccions d’assistència als actes multitudinaris, com ‘mascletaes’, l’Ofrena o els menjars en casals, es tinga en compte l'”amenaça” d’una sisena ona vinculada a l’aparició de nous ceps i variants de la covid-19.

Per això, la presidenta del Col·legi d’Infermeria de València, Laura Almudéver, exigeix que, malgrat la reducció de la incidència acumulada de contagis, durant les Falles s’augmenten les mesures contra la covid-19 i aconsella regular les restriccions als actes “en funció de la saturació hospitalària i en Atenció Primària, tenint molt en compte l’índex d’ocupació de les UCI de cadascun els hospitals de la Comunitat Valenciana i la disponibilitat de mitjans humans i materials amb els quals es comptaria per a fer front a una sisena ona”.

La presidenta de l’entitat col·legial insisteix en la necessitat de “no baixar la guàrdia” i apel·la a la responsabilitat per a evitar un altre augment dels contagis relacionat a una possible massificació en les Falles, als nous ceps del virus i les seues possibles mutacions: “La relaxació de les mesures ha de ser moderada i coordinada amb el nivell de vacunació i d’immunitat de ramat”.

No obstant això, aclareix que les infermeres estan d’acord amb la celebració d’aquestes “estranyes festivitats ‘josefinas'”, però sempre que s’actue amb “cautela” i amb un control d’aforaments i aglomeracions per a evitar que es propague la covid-19 de manera massiva.

Insta així les administracions que augmenten la freqüència d’horaris del transport públic al màxim per a evitar les aglomeracions i que aquests compten amb una adequada ventilació, així com el compliment per part de la població de les mesures preventives.

SENSIBILITAT AMB LES INFERMERES

Com a balanç, el COEV ressalta que “quan semblava que la vacunació ja havia vençut al virus”, la cinquena ona de contagis va tornar a provocar, des de principis de juliol, que milers de persones es contagiaren i que augmentara el número de morts. També demana “sensibilitat” a la població amb les infermers i la resta dels professionals sanitaris que continuen exhaustos pels mesos de treball sense descans.

Almudéver recorda que l’entitat ha alertat del perill de la transmissió de virus abans de cada ona de contagis, com durant el Nadal o a l’inici de l’estiu, “però no se’ns va escoltar i finalment va acabar arribant amb el major número d’infectats i morts”.

I és que, al seu judici, els professionals disposen del millor indicador per a detectar la incidència de la transmissió del virus, pel seu contacte directe amb els malalts, per la qual cosa apel·la al “compromís social i individual” de la població per a evitar que augmenten els contagis i les morts.

“Si tornem a relaxar-nos, a més dels despietats efectes sobre la salut pública, augmentaran les catastròfiques conseqüències econòmiques en els sectors més afectats per la crisi del coronavirus”, adverteix la representant del col·lectiu d’Infermeria de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =