25n
25N
25N

El Col·legi de Metges de València insta els metges a vacunar-se contra la grip

El Col·legi de Metges de València insta els metges a vacunar-se contra la grip
01/10/2020 -

El Col·legi de Metges de València (ICOMV) ha instat als metges a vacunar-se enfront de la grip en la campanya d’enguany, que s’ha avançat per la pandèmia del coronavirus per a evitar una coinfecció dels dos virus i per a reduir al màxim la càrrega del sistema sanitari davant una possible segona onada de la pandèmia, segons ha recordat l’entitat col·legial en un comunicat.

Així, ha apuntat que els metges forma part dels grups de risc de contagi i transmissió del virus en treballar exposats als hospitals i centres de salut i tindre un contacte directe amb els pacients portadors com a mesura de responsabilitat i contenció en l’expansió de contagis d’aquesta malaltia.

Per això, el ICOMV recomana el compliment de les recomanacions plantejades per la Conselleria de Sanitat en la campanya de vacunació enfront de la grip, sobretot al personal sanitari pertanyent a Atenció Primària i Serveis d’Urgències, perquè són els sectors que tenen una major exposició al virus diària.

L’avançament de la campanya de vacunació de la grip busca evitar la coinfecció dels virus i la saturació dels serveis sanitaris, perquè es desconeix quines poden ser les conseqüències si es produeix una coinfecció del virus de la grip i el SARS-CoV-2.

Hi ha diversos estudis que mostren que són relativament freqüents les coinfeccions amb el virus de la grip (especialment el virus A) i això pot arribar a emmascarar el diagnòstic de la COVID-19, ocasionant falsos negatius en les PCR, segons la mateixes fonts.

A més, considerant una segona ona de COVID-19 és necessari reduir al màxim la càrrega del sistema sanitari. El ICOMV adverteix que el virus de la grip registra una taxa de mortalitat directa baixa, però en el cas dels diferents grups de risc el perill augmenta de “manera considerable”.

NO AUTOMEDICAR-SE

D’altra banda, el sotssecretari del ICOMV i metge d’Atenció Primària, Antonio Monrabal, ha advertit que l’automedicació és un error molt freqüent ja que “els antibiòtics no combaten el virus de la grip”.

Enguany es pretén continuar amb l’augment de les xifres de conscienciació buscant arribar almenys al 75% de la cobertura en els professionals sanitaris i fins a un 75% en persones majors de 65 anys dins de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria de Sanitat té previst distribuir en la campanya contra el virus de la grip 2020-2021 un total de 810.000 dosis procedents directament de la Conselleria, xifra que ascendeix a 1.256.100 dosi si es comptabilitzen les que distribueix el Ministeri de Sanitat en la Comunitat Valenciana, segons les mateixes fonts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 14 =