25n
Orgull
Orgull

El Col·legi d'Infermeria de València veu "indignant" l'enviament de Whatsapps per a comunicar la fi de contractes covid

El Col·legi d'Infermeria de València veu "indignant" l'enviament de Whatsapps per a comunicar la fi de contractes covid
24/05/2021 -

El Col·legi Oficial d’Infermeria de València (COEV) considera “indignant” l’enviament de Whatsapps per a comunicar la fi de contractes de reforç per Covid-19 i de cúmul de tasques i exigeix a la Conselleria de Sanitat que acabe amb aquest “menyspreu” i elimine aquest “ofensiu mètode” per a comunicar els acomiadaments.

Sobre aquest tema, el president del Col·legi d’Infermeria de València, Juan José Tirado, ha criticat que es convertisca a aquests professionals “d’un sol ús” quan “s’han deixat la pell en els moments més durs de la pandèmia”.

Així, assenyala que la notificació ha arribat a través d’un SMS o un Whatsapp, en el qual Sanitat els agraeix el seu treball, recordant-los que són ‘herois’, mentre que centenars d’infermeres valencianes “es troben en uns llimbs, ja que hui dia no han rebut informació sobre si continuen amb el seu treball o són acomiadades”.

Pel que sembla, després del rebuig i indignació mostrat pels infermers que han rebut els missatges de cessament a través del mòbil, des de Sanitat s’ha canviat d’estratègia i només rebran un SMS o whatsapp els professionals que renoven els contractes, segons han confirmat fonts de les direccions d’alguns departaments de salut.

“Una fórmula cruel que també demostra la falta de tacte cap a les persones que han cuidat i vetlat per la salut de la població quan els hospitals estaven abarrotats i les UCI plenes de persones debatent-se entre la vida i mort”, lamenta.

El COEV alerta que el personal d’Infermeria ha patit la incertesa laboral des de l’inici de la pandèmia, ja que es va veure obligat a assumir contractes de 3 mesos, que després es van prorrogar 6 mesos i després 6 mesos més.

Per això, exigeix que acabe amb “la inseguretat” que pateixen aquests professionals que, en una gran majoria de casos, encara desconeixen si seran acomiadats o no, el que els “condiciona la seua vida laboral i familiar perquè els impedeix fer plans i buscar altres treballs”.

A més, recalca que en plena campanya de vacunació “no estem en situació de prescindir de cap professional actualment contractat, i és completament necessària l’estabilització de les plantilles mitjançant la reconversió a places estructurals”.

El COEV es queixa de la “desconsideració” amb la qual l’Administració sanitària està tractant al col·lectiu d’Enfermeria, “al qual va considerar imprescindible en els moments crítics de la pandèmia i ara, quan es redueix la pressió assistencial li convida a eixir, amb renúncies voluntàries, eliminant la penalització de punts de la borsa de treball”, concreta Tirado.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 6 =