caixa popular

El col·legi armeni de Mislata finalitza el curs amb una obra de teatre

El col·legi armeni de Mislata finalitza el curs amb una obra de teatre
08/06/2017 -

El col·legi armeni de Mislata va organitzar ahir dimecres la seua tradicional festa de finalització de curs en el teatre del Centre Cultural. Es tracta d’una iniciativa que va engegar l’associació armènia Ararat fa ara 14 anys i que fa possible que els xics i xiques armenis que resideixen en la ciutat tinguen l’oportunitat d’aprendre la llengua, la cultura i les tradicions del seu poble.

L’acte va arrancar, com de costum, amb una representació teatral que els alumnes del col·legi armeni preparen amb cura durant tot el curs. En aquesta ocasió, els xicotets van representar una rondalla en la qual els diferents personatges tracten de salvar un tresor, en aquest cas un llibre, perquè els xiquets i xiquetes puguen seguir aprenent.

Finalitzada la representació teatral, l’associació va lliurar un diploma a cadascun dels 23 alumnes i diversos reconeixements tant als alumnes com als professors del col·legi armeni. A més, l’associació va lliurar enguany el premi “Millor amic del poble armeni” a les emissores municipals de radi i televisió (Mislata Ràdio i Mislata TV), per la seua contribució en la difusió de la cultura i les tradicions del poble armeni.

L’acte va finalitzar amb una actuació musical i amb la intervenció de la regidora d’Integració, Ana María Julián, que va destacar la important labor que realitza Ararat “perquè els xics i xiques armenis, malgrat viure molt lluny dels seus llocs d’origen, puguen seguir units a les seues arrels a través del coneixement de la seua llengua i la seua cultura”.

L’associació Ararat porta molts anys implantada a Mislata i treballant per la integració de la comunitat armènia. Un dels seus projectes més importants és el col·legi armeni, que va començar en 2004 amb dos alumnes i en aquest últim curs ha possibilitat a 23 xiquets i xiquetes d’aquesta nacionalitat aprendre la llengua i la història del seu país.

Les classes s’imparteixen durant els caps de setmana en el col·legi públic El Cid i en el temps que passen en l’escola els alumnes parlen en armeni entre ells. Segons Ararat Ghukasyan, president de l’associació Ararat, el col·legi armeni ajuda al fet que els xiquets i xiquetes sàpien d’on vénen els seus pares i els seus iaios, i d’aquesta manera honren els seus orígens, la seua cultura i els seus costums.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 13 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats