25n
25N
25N

Col·lectius feministes preparen una vaga del 8M amb perspectiva antiracista i "accions per a anar més enllà" d'aquest dia

Arxiu E.P

Col·lectius feministes preparen una vaga del 8M amb perspectiva antiracista i "accions per a anar més enllà" d'aquest dia
27/01/2019 -

Més de 500 dones s’han reunit aquest cap de setmana a València per a organitzar una vaga feminista per al 8M que “supose anar més enllà del treball laboral i productiu” i que compta amb una “transversalització de la perspectiva antiracista i anticolonial” en cadascun dels seus eixos. Des de la Comissió Estatal s’ha acordat treballar per a “anar més enllà” d’aquest dia i s’han preparat accions per a “abans, durant i després de la vaga”.

Així ho ha explicat en roda de premsa una de les portaveus de l’Assemblea Feminista 8M de València, María Cabeza; acompanyada d’una de les representants de Vaga Feminista de Catalunya, Dol Polit; i de la Comissió 8M de Madrid; Rafaela Pimenter. L’atenció a mitjans ha tingut lloc aquest diumenge durant la V Trobada Estatal del 8M que s’ha dut a terme durant els dies 26 i 27 de gener i amb objectiu d’establir les bases de la jornada de mobilització del Dia de les Dones.

Segons han explicat, aquest dissabte es va viure “una jornada intensa” en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, en la qual diferents grups de treball van abordar les línies d’actuació que definirien el 8 de març. Aquests són: cures, consum, treball, educació, violències i antiracisme. Així mateix, han destacat la “dimensió internacional” de la jornada i la presència de dones d’altres països en la trobada com Turquia, Alemanya, Nicaragua, Àustria i l’Argentina.

“Eixim reforçades d’aquesta trobada, que ha desbordat totes les nostres previsions, i amb més entusiasme si cap de cara al 8M”, ha expressat María Cabeza. En aquesta línia, ha remarcat que l’interés mostrat per aquest esdeveniment “ha sigut enorme”, ja que després del termini d’inscripció “van continuar rebent moltíssimes demandes”.

Per part seua, Pimenter ha assenyalat que l’any passat ja “va resignificar el concepte de vaga”, ha celebrat Pimenter, qui ha afegit que “no es pot tornar a parlar d’una vaga general que no incloga una vaga de cures, consum i educativa”. “Convoquem una vaga feminista de 24 hores, una vaga antipatriarcal, anticolonialista, el subjecte polític de la qual són les dones”, ha continuat.

Per part seua, Poliment ha remarcat “la transversalització de la perspectiva antiracista i anticolonial en cadascun dels eixos i grups de treball”. “Una de les exigències més fermes que salen d’aquesta trobada és el tancament dels CIEs i la derogació de la Llei d’Estrangeria”, ha manifestat.

A més, “el consum i les cures” seran els eixos centrals de la vaga, segons ha explicat la representant de Vaga Feminista Catalunya. Ha destacat l'”ampli consens en la creació de xarxes de suport feminista a diferent escala i de caràcter tant per a defensar-se de les agressions masclistes i feixistes com per a fomentar el cooperativisme i ajudar-se i cuidar-se les unes de les altres”.

Respecte al segon eix principal, el consum, han assenyalat “l’ecofeminisme” com “una de les claus de la lluita anticapitalista”. “Treballarem per a l’elaboració de protocols que aborden les violències masclistes en diferents àmbits: laboral, educatiu, oci, judicial i sanitari”.

Des de l’eix educatiu han destacat proposades com la d’aplicar educació afectiu-sexual “completa feminista i diversa” en els centres d’estudi perquè atenguen així “una vegada més, a la diversitat que caracteritza aquest moviment”. “També han sorgit exigències de caràcter urgent com la despatologització de les persones trans en el sistema sanitari”, ha explicat.

Finalment, la comissió 8M han mostrat la seua “repulsa i consternació al nou cas de violència masclista” viscut aquest dissabte en Dues Germanes (Sevilla) amb l’assassinat d’una dona a les mans del seu marit. Així mateix, han mostrat el seu suport a la monologuista Paloma Palenciano que “està sent perseguida, insultada i denunciada per evidenciar la violència masclista” i han reiterat el seu suport a Juana Rivas “com un exemple més de justícia patriarcal”. “També, exigim justícia per a les companyes temporeres de Huelva”, han afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =