25n
25N
25N

El col·lectiu agrari de Sueca s'ofereix a col·laborar per a previndre el contagi del coronavirus

A partir de les 21 hores de demà, divendres 27, desenes d’agricultors voluntaris, ajudats per la seua maquinària agrícola, netejaran i desinfectaran els carrers del nucli urbà i zona marítima de Sueca

El col·lectiu agrari de Sueca s'ofereix a col·laborar per a previndre el contagi del coronavirus
26/03/2020 -

L’Ajuntament de Sueca es troba en estos moments coordinant els treballs que realitzaran, a partir de demà divendres 27, a les 21 hores, agricultors voluntaris del municipi, ajudats pels seus tractors, per a desinfectar totes les zones del nucli urbà de la ciutat i la seua zona marítima, ajudats pel departament de Serveis Municipals, Consell Agrari, Aigües de Sueca i l’empresa SAV. “La setmana passada vam rebre l’oferiment del sector agrari de Sueca per a col·laborar amb este Ajuntament en treballs de desinfecció. Després de retardar-se esta actuació per motius meteorològics, buscant la màxima eficàcia del tractament, en estos moments s’està coordinant tota l’ajuda que ens han oferit per a traçar un full de ruta a seguir i començar a desinfectar a partir de demà divendres 27. Estos treballs s’uniran als que s’estan realitzant ja des de diferents regidories”, ha assenyalat l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

Per al regidor d’Agricultura i responsable del Consell Agrari, José Luis Ribera, la resposta del col·lectiu “ha sigut magnífica, com sempre ho ha sigut quan s’ha presentat qualsevol tipus d’emergència. Ens trobem ara coordinant treballs entre els diferents voluntaris i maquinària, segons la capacitat dels tancs amb què compten, i assignant zones per a optimitzar els recursos al màxim”. També ha volgut remarcar, a l’igual que l’alcalde, que no es tracta de posar a la població en alerta davant este tractament, ja que no és perjudicial per a les persones. “S’utilitzarà hipoclòric de sodi, lleixiu, però en una dissolució de 7 litres per 1.000 d’aigua. Per tant, no cal alarmar-se, no s’ha de retirar cap vehicle del carrer. En total participaran 20 tractors, més personal que farà el treball a peu, tots ells agricultors que s’han oferit a col·laborar”.

L’alcalde de Sueca ha demanat a la població que romanga a les seues cases, especialment durant estos treballs, “que intenten passejar a la mascota o tirar el fem abans de les 21 hores, perquè es puguen realitzar de manera més ràpida, sense interrupcions de persones o vehicles circulant pels carrers”.

A més de la coordinació dels treballs, s’està programant també la càrrega del líquid en els tractors d’una forma escalonada, per a evitar la concentració de persones en un lloc determinat. Tant la Policia Local com la Guàrdia Civil han sigut també informats per a prestar la seua col·laboració en el cas en què es presentara alguna incidència mentre es fan estos treballs de desinfecció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 5 =