caixa popular

Un matalàs intel·ligent per a bebès que canvia de color amb la febre

Un matalàs intel·ligent per a bebès que canvia de color amb la febre
21/11/2018 -

Investigadors de l’Institut Europeu de Qualitat del Somni, amb seu a València, han creat un matalàs intel·ligent, sota el nom de ‘Babykeeper’, que prevenen la plagiocefàlia postural en els primers mesos de vida del bebé i incorporen nanofuelles per a millorar la dissipació de calor. Entre altres innovacions, redueix el risc de mort sobtada del lactant per reinhalació de CO2, permet que canvie de color amb la febre, o inhibeix el bacteri responsable de les erupcions cutànies.

Es tracta del primer matalàs per a bebés amb certificat sanitari a Europa i està supervisat per l’Agència Espanyola del Medicament, segons ha informat la signatura en un comunicat. El teixit tècnic i embuatat extra del seu fonga té nanofuelles que faciliten l’evacuació de l’aire encapsulat entre les fibres, “proporcionant sempre la temperatura ideal”.

“Són aspectes importants si tenim en compte que un bebè dorm unes 9.800 hores en els seus dos primers anys de vida, i que la qualitat del descans influirà en el seu desenvolupament”, ha apuntat el director d’Innovació d’ESCI, Tomás Zamora.

El nou model de matalàs Babykeeper conjumina cinc anys de recerca. Desenvolupat íntegrament a Espanya, es presentarà Fira Bebès&Mamàs de Madrid, que se celebra aquest cap de setmana, i les primeres unitats se serviran al desembre a través de la web de Babykeeper.

El matalàs desenvolupat per ESCI incorpora un encuny, que està posat si el bebé no desenvolupa la plagiocefàlia, però que es pot llevar fàcilment si es produeix la malformació. El buit que queda, amb forma de corona, arreplega el cap i l’allibera de pressions, “potenciant així la capacitat d’acte-recuperació”.

El desenvolupament s’ha investigat amb bebés reals en col·laboració amb altres instituts de recerca experts en aquests assajos, que han conclòs que la pressió sobre la zona occipital dels xicotets es reduïa en un 60% amb el nou matalàs, enfront d’altres convencionals.

Així mateix, segons la companyia, altres avanços és que aconsegueix aconseguir reduir en un 72% el risc de mort sobtada per reinhalació de CO2, en un 48% el risc per excés de calor i en un 60% per problemes d’ergonomia. A més, la funda del matalàs està elaborada amb una tela intel·ligent capaç de modificar el seu color quan detecta que el bebé té febre, i inhibeix en un 99% la presència del bacteri estafilococo aureus, responsable d’infectar les erupcions en les pells dels bebés.

L’Institut Europeu de Qualitat del Somni (ESCI), entitat que ha desenvolupat la recerca, amb seu a València, va nàixer de la unió de diverses empreses i professionals de la salut i el descans, amb el suport de diversos instituts tecnològics, “amb l’objectiu d’estudiar i desenvolupar noves tecnologies per a la millora de la qualitat del somni i el descans”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 6 =