25n
25N
25N

Generalitat i Foment col·laboraran per a acabar promocions de vivenda pública "a mig construir" i plans "paralitzats

Generalitat i Foment col·laboraran per a acabar promocions de vivenda pública "a mig construir" i plans "paralitzats
02/01/2019 -

La Generalitat i el Ministeri de Foment col·laboraran en la reactivació i finalització de promocions de vivenda pública que van quedar “a mig construir” i plans urbanístics “paralitzats en anteriors legislatures”. L’objectiu és finalitzar 295 vivendes de lloguer assequible en promocions de València, Alacant i Castelló, entre elles un edifici de 20 plantes en el barri de La Torre de València.

Així ho han acordat en la primera trobada de treball de l’any que han mantingut aquest dimecres a València el president, Ximo Puig, i la secretària general de Vivenda, Helena Beunza. Puig ha defès la necessitat d’impulsar que el dret a la vivenda siga una realitat i “seguir donant respostes amb mesures concretes i el més efectives possible a curt termini davant el problema de la vivenda”, detalla la Generalitat en un comunicat.

Mitjançant aquest acord, Foment col·laborarà financerament amb la Generalitat per a finalitzar les promocions públiques que van quedar paralitzades en l’anterior legislatura. Es tracta d’almenys 295 vivendes públiques distribuïdes per tota la Comunitat Valenciana. Inclouen tant promocions represes per part de la Generalitat –que es finalitzaran abans amb l’ajuda del Ministeri– com altres “bloquejades fa deu anys”.

Entre elles figura un edifici en el barri de La Torre de València, amb previsió d’albergar un total de 184 vivendes públiques. Hi ha altres promocions en localitats com Castelló de la Plana amb 35 vivendes públiques, en el barri de Ciutat Vella de València amb 34 o a Aspe (Alacant) amb 42.

A més d’impulsar promocions inacabades, les dos institucions preveuen que la col·laboració s’estenga a noves promocions sobre solars públics per a vivenda de lloguer assequible.

Aquesta acció s’emmarca en l’aposta del Consell per incrementar l’oferta per a facilitar la reducció del preu dels pisos i dels lloguers i en les línies de treball per a “aconseguir que la vivenda siga un dret efectiu i establir mesures per a frenar l’especulació”.

IMPLICACIÓ EN EL PLA AGILIZA

Paral·lelament, el cap del Consell ha rebut el compromís del Ministeri de Foment de participar en el Pla Agiliza, que la Generalitat ha iniciat per a simplificar els tràmits burocràtics dels procediments administratius i així incentivar l’activitat econòmica.

Puig i Beunza han acordat establir mecanismes de coordinació entre l’administració autonòmica i els organismes implicats en la posada en marxa del pla, amb l’objectiu d’agilitar “al màxim” els tràmits i els procediments.

La responsable estatal d’Habitatge ha destacat la iniciativa i l’esforç de la Generalitat per a abordar el problema de l’habitatge en la Comunitat Valenciana, una regió “pionera” a posar en funcionament un sistema de gestió del patrimoni en favor de l’habitatge. També ha reconegut el caràcter innovador de la iniciativa per a reduir les traves dels procediments i impulsar l’activitat mitjançant Agiliza.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 4 =

CCCC
torrent