25n
Orgull
Orgull

Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i AVAMET

Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i AVAMET
12/05/2017 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha donat el vistiplau al conveni de col·laboració entre el consistori i l’Associació Valenciana d’Aficionats a la Meteorologia Josep Peinado (AVAMET). L’acord permetrà a l’Ajuntament disposar de tot un seguit de dades meteorològiques que oferirà l’estació que l’associació ha col·locat a la zona del punt d’informació del Racó de l’Olla. L’objectiu d’aquesta col·laboració és l’obtenció i utilització d’informació molt útil per a la gestió del Parc Natural de l’Albufera.

El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha destacat la utilitat d’aquesta col·laboració. “Des del primer dia de mandat hem desenvolupat una gestió rigorosa del nostre patrimoni ambiental en general, i del Parc Natural de l’Albufera en particular. Les dades meteorològiques que obtindrem amb la posada en marxa de l’estació ens ajudaran en eixe sentit”, ha explicat. A més, ha avançat que les dades es posaran a disposició de col·lectius agrícoles que desenvolupen la seua activitat en l’entorn del Parc Natural. “L’agricultura de la zona se’n pot beneficiar a l’hora de planificar de forma precisa tractaments fitosanitaris, per exemple, amb l’estalvi econòmic que això comporta”, ha afirmat Campillo.

Entre els objectius d’AVAMET hi ha el foment de l’afició i la investigació meteorològiques i la col·laboració amb autoritats en la matèria, entre altres. En col·laboració amb el Servici Devesa-Albufera ha dissenyat i instal·lat l’estació meteorològica de l’àrea del Centre d’Informació del Racó de l’Olla i es compromet a continuar la col·laboració amb el manteniment de l’estació. Per la seua part, l’Ajuntament aportarà una quota anual de 250 euros i serà soci de l’associació.

“És indubtable que els factors meteorològics afecten de forma rellevant nombrosos elements de l’ecosistema de l’Albufera, com ara l’estat de les formacions palustres o el grau de transparència de les aigües, influïts per la intensitat del vent; la variació dels nivells del mateix llac, derivades de les precipitacions i la insolació, o el grau de vigor de la vegetació de la Devesa, influït per l’evapotranspiració provocada per la temperatura”, ha posat com a exemples Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =