25n
25N
25N

Gossos d'assistència o drones de salvament formaran part del Col·lab

Gossos d'assistència o drones de salvament formaran part del Col·lab
21/06/2017 -

Mobilitat, energia, agroalimentació, cultura i salut són les branques sobre les quals se sosté el treball del Centre d’Innovació Urbana, que estrena nova etapa també amb el Col·lab, el seu espai col·laboratiu. Aquest ha tancat el procés de selecció que havia encetat per escollir projectes i idees emprenedores que treballen en aquests sectors en idees innovadores que milloren la nostra ciutat. Entre els paràmetres baremats estan el grau d’innovació dels projectes seleccionats, l’ocupabilitat i participació, l’equitat i inclusió, l’economia social i l’impacte i viabilitat futura.

Els nou projectes guanyadors desenvoluparan idees de transformació social i volen respondre als reptes de la ciutat de València en matèries com la mobilitat, l’energia, l’agroalimentació, la salut i la cultura.

En el camp de la mobilitat i l’energia, s’instal·laran al Col·lab tres projectes. El primer d’ells és EV Open Charge, que desenvoluparà una aplicació per a la localització, l’ús, gestió i pagament de carregadors de vehicles elèctrics amb energies renovables. El segon serà l’Escola de l’Energia AeioLuz, que pretén formar tots els actors de la ciutat en matèria de transició energètica a través de l’activació i participació ciutadana, amb l’objectiu de pal·liar la situació de vulnerabilitat energètica i incrementar també el nivell de cultura energètica per estalviar costos econòmics/medi ambientals. I per últim, eStubike, una xarxa de pàrquings de seguretat innovadors per a bicicletes, formada per elements de mobiliari urbà connectats, fàcils d’instal·lar, autònoms i atractius a l’ús mitjançant gamificació. La meta d’aquesta idea és resoldre problemes com la manca de seguretat per estacionar les bicis o per circular amb elles.

En l’àmbit de la salut, el Col·lab acollirà per una banda a Pixels XL, Therapy & Didactic Program, una iniciativa que desenvolupa jocs educatius i teràpies destinades a persones majors de 65 anys i amb deterioraments cognitius -com l’Alzheimer- i a escolars, amb un sentit inclusiu, i també amb fins terapèutics a alumnes amb TEA i TDAH. Per altra banda també s’instal·larà al Col·lab: Auxdron Lifeguard, un projecte amb drones de salvament per a les platges, que arriben els primers per auxiliar víctimes d’ofegaments i proporcionen un objecte de flotabilitat que permet aguantar fins a l’arribada dels equips de rescat. A més també duen a terme tasques de vigilància i prevenció. L’objectiu d’aquest projecte és baixar l’alt índex de persones ofegades al Mediterrani.

Per últim, s’ha escollit en el camp de la salut, els emprenedors i emprenedores de Prevencan, qui prepara gossos d’assistència per a malalties cròniques, que generen crisis o atacs difícils de predir. La iniciativa pal·lia situacions d’inseguretat sanitària en persones que pateixen diferents malalties cròniques o de difícil diagnòstic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + set =