caixa popular

El director de Cofrents planta a les Corts en ple debat sobre la central nuclear

Tomás Lozano estava citat en el parlament autonòmic per a explicar la situació de les instal·lacions d’emmagatzematge de residus

El director de Cofrents planta a les Corts en ple debat sobre la central nuclear
22/03/2018 -

Les Corts Valencianes esperaven hui la compareixença en la comissió de Justícia, Governació i Administració Local del director de la central nuclear de Cofrents, Tomás Lozano, perquè responguera sobre la situació de les instal·lacions actuals d’emmagatzematges de residus del complex i, a més, sobre l’ampliació que estava prevista amb un magatzem temporal individualitzat (ATI) que es poguera emprar també després que finalitzara la vida de la pròpia central. Però aquesta compareixença ja no tindrà lloc perquè Lozano la considera “innecessària”.

En un escrit de resposta a la càmera parlamentària, Tomás Lozano al·lega que “sobre aquesta qüestió” ja va informar en compareixences prèvies que van tindre lloc l’11 de juliol de l’any passat i el 20 de febrer d’enguany. A més, el directiu de la central nuclear recorda que la documentació sobre aquest projecte es troba en fase d’informació pública “com arreplega el BOE 49 de 24 de febrer i el BOP 49 de 9 de març”.

En l’última assistència de Lozano a les Corts Valencianes, va admetre que les inspeccions de la central nuclear de Cofrents van fallar i això va provocar un incident de nivell 1 el passat mes d’octubre. Llavors també va confirmar que s’havien produït una dotzena d’incidents l’últim any.

Compromís: “Lozano evita donar explicacions”

Juan Ponce (Compromís)

El portaveu adjunt de Compromís en les Corts Valencianes, Juan Ponce, ha afirmat que “l’actitud prepotent del director de la central nuclear de Cofrents, Tomás Lozano, amb el seu rebuig a comparèixer en la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local, és una clara falta de respecte i menyspreu al treball que es fa des del parlament valencià. I més quan cada vegada que ha vingut a comparèixer s’ha limitat a vendre les bondats de l’energia nuclear, sense entrar a contestar el fons de moltes de les preguntes fetes des del nostre grup parlamentari”.

Segons Ponce, “Lozano sempre tira pilotes fóra quan se li pregunta sobre qüestions com els problemes tècnics que han parat la central diverses vegades durant l’últim any. Ara Cofrents disfressa com a parades programades les noves anomalies i avaries que constantment van sorgint en una central obsoleta, molt propera al final de la seua vida original de disseny tal com ha dit el mateix director de la instal·lació nuclear valenciana. Però la realitat és que les úniques parades programades són aquelles que es fan cada dos anys para recarrega del combustible i revisió íntegra de la instal·lació, i no cada nova avaria que pateix la central”.

“A més, en la seua última compareixença en les Corts, el director de Cofrents es va negar a explicar aspectes tan importants com l’origen i repercussions de totes les avaries detectades en els últims mesos. És el cas del trencament de la vàlvula del sistema de refrigeració, i les peces de la qual van tardar més d’un mes a recuperar. O també el cas de les presumptes tasques de conservació en diferents accionadors hidràulics de les barres de control. I l’episodi més recent sobre el qual tampoc vol parlar el senyor Lozano és la no renovació de les juntes de segellat en les diverses parades efectuades”.

“A tot açò s’afig que, amb aquesta no compareixença d’ara del director de Cofrents, ens quedarem sense escoltar cap explicació sobre la situació actual de les instal·lacions d’emmagatzematge de residus nuclears en la central. No és de rebut que els valencians i les valencianes hàgem de suportar els riscos inherents a Cofrents quan s’ha demostrat que és prescindible després d’haver estat parada tres dels últims cinc mesos, sense cap problema de proveïment d’energia elèctrica per a la població”, ha conclòs Juan Ponce.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris