25n
25N
25N

L'Ajuntament sol·licita cofinançament europeo per a quatre projectes de patrimoni cultural

L'Ajuntament sol·licita cofinançament europeo per a quatre projectes de patrimoni cultural
15/01/2018 -

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat la presentació de quatre projectes municipals al Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional presentat per la Generalitat. L’objectiu és aconseguir el cofinançament europeu que permetria impulsar la recuperació i el manteniment de diversos edificis culturals públics de la ciutat.

Segons ha explicat Tello, el Servici de Patrimoni Històric i Artístic ha presentat tota la documentació necessària per a sol·licitar les ajudes per a la remodelació del Museu Històric Municipal de la Casa Consistorial, per a l’adaptació de la nau 3 del Parc Central com a equipament cultural i per a les rehabilitacions del centre cultural al carrer de la Reina, 121, al Cabanyal, i del centre cultural de l’Alqueria d’Albors.

“Obtenir aquestes ajudes suposaria un impuls molt valuós per a la recuperació i el manteniment d’aquests immobles que posseeixen un valor patrimonial important. A més, permetria posar-los en valor i al servici de la ciutadania. En tres dels quatre casos es dota a la ciutat d’infraestructures culturals per a la ciutadania, un aspecte que suposa una línia prioritària dins de les nostres polítiques culturals: volem acostar la cultura als barris per a donar servici a totes i tots”, ha explicat Tello.

Aquestes ajudes estan destinades a projectes locals d’actuació per a la protecció, conservació o recuperació de béns patrimonials culturals valencians i la seua posada en valor. L’import total és de 40 milions d’euros i les administracions locals han de fer front al 50 per cent de la despesa dels projectes.

L’Ajuntament de València ha presentat les memòries tècniques on es descriuen les actuacions proposades i ha justificat tant la necessitat d’escometre aquestes actuacions per a preservar els valors patrimonials dels immobles com l’impacte econòmic, social, cultural i turístic d’eixes intervencions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + huit =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa