25n
Orgull
Orgull

COAG denúncia la "destrucció" de 60.000 m2 d'horta productiva per l'ampliació de la V-21

COAG denúncia la "destrucció" de 60.000 m2 d'horta productiva per l'ampliació de la V-21
22/08/2019 -

La Coordinadora Llauradora del País Valencià, integrada en la Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG), ha denunciat aquest dijous la “destrucció” de més de 60.000 metres quadrats d’horta productiva a causa de les obres d’ampliació de la V-21.

En un comunicat, ha criticat que aqueixa ampliació provocarà la desaparició d’un total de 198 parcel·les repartides entre les partides de Saboia, Miracle, Mar, Vera, Calvet i Masquefa, una zona de “gran intensitat” productiva i amb “centenars d’anys de tradició llauradora”.

Ha denunciat que es tracta d’un projecte “que condemnarà i destruirà el món rural i llaurador que sobreviu a l’Horta Nord” i ha recordat que aqueix món rural “rep diàriament, i des de ja fa massa anys, multitud d’agressions que dificulten la seua viabilitat i supervivència, i tan sols continua existint gràcies a l’esforç de centenars de llauradors que resisteixen front una àrea metropolitana que els agredeix”.

“Les autoritats miren cap a un altre costat o, directament, ens insulten com en el cas de les aigües residuals que contaminen les platges”, han assenyalat les mateixes fonts, qüestionant “un mercat que, directament i públicament, aposta per la desaparició dels xicotets productors, per la concentració de terres (Llei d’Estructures Agràries) i la industrialització i desnaturalització de l’activitat productiva”.

També han censurat des de la coordinadora la poca “energia” de les polítiques del Consell i de l’Ajuntament de València. “Els grans projectes d’infraestructures, i en concret el port de València, passen per damunt de les institucions democràtiques valencianes i estan al servei de l’empresariat més ambiciós i destructiu”, han incidit.

Per a l’entitat, llauradors i consumidors han d'”apoderar i mobilitzar en defensa d’un model alternatiu, en defensa de les xicotetes forces productives, del teixit familiar llaurador, dels mercats municipals i, en suma, dels interessos en salut pública de tots els valencians”.

A més, ha posat el focus sobre l’emergència climàtica, que hauria de portar a un “consens entre autoritat i el poble” per a protegir l’horta com un “espai verd que ajuda a reduir els efectes de les altes temperatures i que garantisca la sobirania alimentària”.

“Estarem alerta i disposats per a la lluita davant qualsevol projecte que vaja en contra dels interessos de la nostra gent”, ha assegurat COAG, des d’on han qualificat la situació com una “emergència rural”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =