25n
25N
25N

CNT inicia un conflicte amb Bioparc per l'acomiadament "fulminant" d'un delegat en la negociació del conveni

CNT inicia un conflicte amb Bioparc per l'acomiadament "fulminant" d'un delegat en la negociació del conveni
03/05/2019 -

CNT València ha iniciat un conflicte sindical amb Rain Forest València SA –propietària del Bioparc— per l’acomiadament “fulminant i injustificat” d’un delegat de la central “just en el moment en què s’anava a iniciar la negociació del conveni col·lectiu”.

El sindicat considera que es tracta d’un acomiadament “subtilment fabricat per a desfer-se d’un excel·lent treballador que els resultava molest, per ser una de les persones que defensava incessantment el compliment de la legalitat i les reivindicacions essencials per al conjunt de la plantilla”.

“El delegat sempre ha anteposat l’interés i el bé comú al seu propi, i portava diversos anys d’activitat sindical demostrant que existeix una altra forma de fer sindicalisme”, subratlla l’organització en un comunicat.

CNT adverteix que l’acomiadament disciplinari s’ha produït “just en el moment en què s’anava a iniciar la negociació del conveni col·lectiu en el Bioparc”, en el qual la secció sindical havia sigut convidada per la representació unitària per a participar en les negociacions.

Per a la central, “és inaudit que una empresa que diu abanderar-se del respecte als drets dels animals es comporte d’aquesta forma amb els treballadors que reivindiquen els seus drets més bàsics”.

Per tot això, la federació de València de la CNT ha obert el conflicte sindical contra l’empresa en entendre que “l’acomiadament és totalment injustificat i vulnera el dret fonamental a la llibertat sindical”.

També inicia una campanya informativa als visitants del zoològic i a la ciutadania, així com una bateria de mobilitzacions contínues fins a aconseguir la readmissió “immediata” del representant sindical.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 17 =