25n
25N
25N

El clúster tèxtil sanitari d'Ontinyent sosté que les mascaretes higièniques homologades són tan segures com les FFP2

Tant el ministeri de Consum com l’OCU recorden que no hi ha indicis que les FFP2 oferisquen més garanties que les higièniques

El clúster tèxtil sanitari d'Ontinyent sosté que les mascaretes higièniques homologades són tan segures com les FFP2
11/02/2021 -

Les mascaretes higièniques, com les que fabriquen les empreses del Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent, són tan segures com les FFP2. Les mascaretes FFP2 han saltat a l’actualitat perquè a algun país s’han obligat perquè siguen utilitzades als mitjans de transport públics, però no hi ha cap estudi que demostre una major fiabilitat que les higièniques confeccionades amb materials certificats per Aitex.

Des del clúster Tèxtil Ontinyent es vol subratllar que el que és important és que les mascaretes estiguen homologades i complisquen tota la normativa UNE 0065. A més, cal recordar que les mascaretes higièniques són més sostenibles i no afecten el medi ambient donat que es poden reutilitzar i rentar moltes vegades. Al mateix temps, s’ha volgut ressaltar els beneficis per a l’economia local la compra de mascaretes fabricades per les empreses de casa: “són de tota garantia i generen llocs d’ocupació en uns moments tan difícils com aquests”, han afegit fons del clúster.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va assegurar dimarts, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que les màscares higièniques que es venen a Espanya tenen un nivell de filtratge superior a les que es comercialitzen en altres països d’Europa. «Espanya té una regulació molt important respecte a les màscares higièniques, ja que la normativa UNEIX estableix que ha de tenir una eficàcia de filtratge d’entre el 90 i el 95 per cent», ha asseverat Darias, per a destacar la necessitat que s’usen de manera «adequada».

En aquest sentit, des de Tèxtil Ontinyent es vol recordar que ni el Ministeri de Consum ni l’OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) no han avalat que les mascaretes FFP2 tinguen més garanties que les higièniques. Així, el ministre Alberto Garzón ha recordat que les recomanades actualment per a les persones sanes són les mascaretes higièniques, i que el Ministeri es guia per criteris científics, “però no anem a deixar-nos guiar per oscil·lacions de moda que no tinguen el suport de dades científiques”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + setze =