25n
25N
25N

El Clúster Tèxtil Sanitari d'Ontinyent fomentarà la competitivitat de les seues empreses amb unes jornades tècniques

Experts i professionals del sector abordaran qüestions com les certificacions, les licitacions i compres públiques o la innovació en l’entorn sanitari

El Clúster Tèxtil Sanitari d'Ontinyent fomentarà la competitivitat de les seues empreses amb unes jornades tècniques
28/10/2020 -

Fomentar la cooperació i desenvolupament de les empreses al context de la pandèmia, impulsar la seua creativitat, augmentar la capacitació i millorar l’accés als mercats internacionals. Amb aquests objectius, l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana ATEVAL, han organitzat unes jornades tècniques que tindran lloc els dies 3 i 24 de novembre i 1 de desembre a la Sala Gomis.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que presentava hui les jornades al costat de la gerent d’ATEVAL Comunitat Valenciana, Salomé Beneyto, posava en relleu “el gran esforç realitzat per tenir unes jornades a l’alçada, on l’empresariat puga accedir a coneixements que els puguen ser útils per ser més competitius i superar les dificultats en l’adaptació a un sector nou i molt exigent com aquest. La finalitat última del Clúster és crear ocupació, i fer més competitives les nostres empreses és un repte de gran interés per a la ciutat”, manifestava.

El primer edil recordava que l’impuls a la formació és una de les línies mestres de l’acord al qual van arribar l’Ajuntament i ATEVAL per impulsar el Clúster, que també incloïa la creació d’una oficina d’orientació a les empreses, la dotació d’ajudes, el suport al treball per aconseguir certificacions i la participació en la Fira Mèdica de Dusseldorf, tot i que aquesta s’ha suspés de manera presencial i està avaluant-se la participació online o la cerca d’alternatives.

Salomé Beneyto detallava el contingut de les jornades, obertes no sols a les empreses tèxtils, sinò també a altres vinculades com les de fabricació de maquinària, i on es comptarà amb la intervenció de representants de destacades entitats de tota Espanya com ICEX, AITEX, el Consell Intertèxtil Espanyol, PADIMA, FENIN, el CEEI de València, REDIT, o els grups d’investigació de la Universitat Politècnica de València i l’Institut Interuniversitari de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM), entre d’altres.

Les ponències a la jornada del 3 de novembre versaran sobre aspectes tècnics com l’evolució de la normativa per a mascaretes; certificació i anàlisis en material sanitari o protocols per a la innovació aplicada al sector sanitari. La jornada del 24 de novembre se centrarà en aspectes comercials com ara les barreres aranzelàries, les compres i licitacions públiques o les activitats internacionals. Finalment, la jornada de l’1 de novembre versarà sobre innovació, analitzant-se casos d’èxit o el treball de grups d’investigació. Totes 3 jornades començaran a pes 9:30 hores i es desenvoluparan en horari de matí a la Sala Gomis.

Salomé Beneyto destacava que les jornades, sobre les que es pot ampliar la informació posant-se en contacte amb ATEVAL, “són una molt bona oportunitat per a les empreses, algunes de les quals han començat a treballar però que amb la formació necessària poden tenir un futur més ample davant el llarg recorregut que tenim per davant”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − cinc =