25n
25N
25N

Llíria amplia el projecte “Club de Lectura Fàcil”

El programa busca potenciar la memòria i millorar les habilitats socials de les persones amb diversitat funcional

Llíria amplia el projecte “Club de Lectura Fàcil”
10/09/2018 -

La Xarxa de Biblioteques de Llíria amplia el programa “Club de Lectura Fàcil” amb la incorporació dels membres del Taller Pentagrama, del Taller de la Memòria i el Taller d’Alzhèimer. L’objectiu d’este programa és que les persones amb diversitat funcional potencien la memòria, desperten la imaginació i treballen les habilitats socials, amb la lectura com a mètode d’inclusió.

Divendres passat, els usuaris del Taller Pentagrama, programa de teràpia psicosocial de persones amb malalties mentals, van tindre la primera sessió del programa, on van poder conèixer el funcionament de la biblioteca i l’Agència de Lectura de Llíria. Estos usuaris, a l’igual que les persones grans dels Tallers de la Memòria i el Taller d’Alzhèimer, s’acostaran a la lectura amb sessions mensuals per a cadascun d’estos col·lectius, que tindran una durada d’entre 60 i 90 minuts.

L’ampliació del programa de lectura naix de la col·laboració entre les àrees de Cultura i Serveis Socials, tal com ha explicat la regidora de Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, amb un treball basat en la transversalitat dels recursos. “La lectura, a més d’enriquir a les persones, és un activitat íntima que proporciona una estimulació de la imaginació i connecta directament amb les emocions. Si volem que l’accés a la cultura i, en concret a la lectura, siga universal hem de proporcionar eines als col·lectius amb més dificultats per arribar a aquesta”.

El programa “Club de Lectura Fàcil” està en funcionament des de l’any 2005, amb la col·laboració del Centre Ocupacional El Prat. Des d’aleshores, els alumnes d’este centre visiten la biblioteca totes les setmanes, dividits en dos grups depenent del seu grau d’autonomia.

Esta iniciativa es basa en un mètode d’adaptació i redacció de materials que pretén fer accessible la informació i la cultura a persones que tenen dificultat de compressió lectora. El Club de Lectura Fàcil utilitza llibres avalats pel logotip LF, que la biblioteca de Llíria ja ha començat a adquirir per a aquests usuaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 19 =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus