25n
25N
25N

El Clínic de València participarà amb altres set hospitals d'Europa en un estudi per a reduir el plàstic

El Clínic de València participarà amb altres set hospitals d'Europa en un estudi per a reduir el plàstic
11/01/2020 -

L’Hospital Clínic Universitari de València ha sigut triat per a participar en un estudi europeu en el qual es pretén reduir l’ús del plàstic en hospitals. En el projecte, que serà dut a terme pel Servei de Medicina Preventiva del centre, participaran altres set hospitals més de Dinamarca, Islàndia, Suècia i Regne Unit.

L’estudi “Cap a una atenció sanitària sense plàstics a Europa” pretén “conéixer i millorar les pautes dels centres” amb l’objectiu de “reduir el mal ambiental i en la salut que provoca l’ús de plàstics”, ha informat la Generalitat en un comunicat.

El projecte tindrà una duració de dotze mesos i inclourà unes “extenses” auditories per a conéixer com es gestionen els residus plàstics en aquests centres. Aquestes auditories permetran conéixer el volum total del plàstic que es rebutja en aquests centres.

Entre les accions que es duran a terme durant els dotze mesos, es troben l’estudi de les categories i quantitats de plàstics (no mèdics i metges) que el centre utilitza i rebutgen en les seues
instal·lacions. A més, es mesuraran les categories i volums de plàstic utilitzats i desaprofitaments generats i es planejaran accions de reemplaçament, reutilització, reciclatge i opcions alternatives d’eliminació.

Amb aquests resultats s’iniciaran accions de formació dels professionals sobre la salut i impacte ambiental del seu ús de plàstic i així com maneres de reduir-ho.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

mercat medieval ontinyent