25n
Orgull
Orgull

Les clíniques de iDental a la Comunitat Valenciana, entre les registrades per a recuperar historials dels pacients

E.P

Les clíniques de iDental a la Comunitat Valenciana, entre les registrades per a recuperar historials dels pacients
04/08/2018 -

El jutjat d’instrucció número 5 de l’Audiència Nacional ha ordenat l’obertura d’un total de 19 clíniques iDental en diverses províncies espanyoles, entre les quals es troben les de la Comunitat Valenciana, segons ha anunciat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.

Segons ha anunciat, l’operació policial té l’objectiu de recuperar els historials clínics dels afectats pel tancament de les clíniques.

Barceló, que ha anunciat l’operació aquest divendres en roda de premsa després d’haver traslladat als afectats la mesura en una reunió, ha explicat que els agents estan intervenint les oficines de Betxí a Castelló; la del carrer Mariano Cubells a València, la d’Alfafar, i les d’Alacant i Elx.

La Conselleria està col·laborant amb les actuacions i els inspectors de la mateixa seran els encarregats de custodiar els expedients que quedaran en mans de l’Administració, que classificarà, ordenarà i remetrà la història clínica als pacients, que podran arreplegar-la en punts que s’habilitaran en cadascuna de les províncies valencianes.

L’administració valenciana prepararà i classificarà la informació i els historials clínics dels pacients perquè els afectats puguen arreplegar-la en cadascuna de les províncies, sense haver de desplaçar-se fins a València; al mateix temps, es remetrà tota la informació a l’Audiència Nacional.

DEMANEN QUE ELS AFECTATS NO ACUDISQUEN A les CLÍNIQUES

Barceló ha agraït als pacients la seua “paciència” durant una espera “angoixant”, ha cridat a la calma i ha demanat que els usuaris no acudisquen a les clíniques on s’està desenvolupant l’operatiu policial. Així, ha assegurat que els pacients accediran als seus expedients “quan siga possible”.

Durant el transcurs de la roda de premsa, membres de la Plataforma d’Afectats iDental han romàs a les portes de la seu de la Conselleria de Sanitat Universal. Al final d’aquesta, la consellera ha acudit a la seua trobada, on l’han rebut entre aplaudiments.

ELS PACIENTS, “CONTENTS” PER LA “GRAN LABOR” DE SANITAT

La portaveu de la plataforma a València Sol Sánchez ha manifestat als mitjans que els pacients estan “contents” i ha posat en valor la “gran labor” de la Conselleria, en una actuació “molt ràpida” que s’ha desenvolupat en “qüestió d’hores”.

En la mateixa línia que la consellera, ha demanat “a la gent que no acudisca a les clíniques” i “deixe als operaris treballar”, ja que “acudir a la porta de les clíniques seria interrompre una labor que ha costat temps”. “Anem a deixar-los treballar, que en un breu espai de temps estaran (els historials clínics) a la disposició de les persones”, ha insistit

Sánchez ha fet una crida “a la calma a tots els afectats”: “Quan tinguen els expedients classificats, perquè hi ha un volum molt gran, es posaran en contacte per a dir-nos on cal arreplegar aqueixos historials i, llavors, la gent podrà anar avançant. Realment, la qual cosa volíem era açò, que els historials estigueren custodiats per a iniciar accions legals i acudir a dentistes”.

A més, ha destacat que l'”espera des que es va posar en coneixement de Conselleria” la situació dels afectats “tampoc ha sigut molt llarga”. “La clínica va tancar al juny, nosaltres comencem a reclamar en Conselleria a la fi de juny i està ja tot resolt. Ara cal esperar”, ha agregat.

Finalment, ha recordat també la “controvèrsia” sobre “si la responsabilitat era del Col·legi d’Odontòlegs o Conselleria”, i ha remarcat que l’òrgan col·legial “no tenia autoritat” sobre els expedients. “Molta gent ha exigit al col·legi traure els historials i era impossible”, ha lamentat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + tretze =