25n
Orgull
Orgull

Climent veu de "pura lògica" prorrogar pressupostos en la Comunitat Valenciana si no hi ha Govern a Espanya i espera que no ocórrega

Climent veu de "pura lògica" prorrogar pressupostos en la Comunitat Valenciana si no hi ha Govern a Espanya i espera que no ocórrega
10/09/2019 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha assenyalat que, si no es conforma Govern a Espanya abans del 23 de setembre, la “pura lògica” diu que es prorrogaran els pressupostos autonòmics en la Comunitat Valenciana. “Esperem que això no passe”, ha subratllat.

Així s’ha expressat aquest dimarts Climent en atenció als mitjans de comunicació en ser preguntat per què ocorreria si no hi ha Govern Central, després de presidir el ple de l’Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians.

“Desitjaria que no, però si no hi ha Govern, no tenim interlocució, no hi ha Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), la pura lògica ens diu que, amb tota probabilitat, veig una pròrroga del pressupost també ací. Esperem que això no passe”, ha assenyalat el conseller.

En aquest context, ha indicat que els polítics han d’actuar “amb màxima responsabilitat” per a complir “el que van dir els ciutadans” i fer efectiu un Govern. “L’exemple més evident és el Botànic II, hem sigut capaços de posar-nos d’acord tres forces parlamentàries i tenim un Consell divers, ampli i que, al mateix temps, tenim clar que som un Consell”, ha ressaltat.

“Estem treballant de manera unívoca per a millorar la vida dels valencians, però necessitem recursos, perquè no som independents per nosaltres mateixos. Necessitem que hi haja Govern a Espanya i que des d’Europa arriben totes les ajudes necessàries per a fer les polítiques que estem marcant des del Botànic”, ha detallat.

AJUDES ENERGIA EÒLICA

Respecte a les ajudes de sectors com l’energia eòlica, Climent ha lamentat que encara no poden quantificar-les perquè no saben quin pressupost hi haurà i ha insistit en la necessitat que hi haja un Govern Central “de manera imminent”, la qual cosa i donaria “estabilitat, confiança i interlocució per a portar avant polítiques i tindre un debat intern per a veure quin pressupost desenvolupar i en quines línies incidir més en 2020”.

“Mentre no estiga tancat, estem en una incertesa i, en aquests moments, no tenim desenvolupat res del possible pressupost de 2020. Haurem d’esperar, sóc una persona optimista i confiada i desitjaria que el dia 23 es tancara el Govern”, ha sostingut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 15 =