Climent reclama al nou Govern que isca de les eleccions "una reforma laboral que genere estabilitat en l'estructura econòmica valenciana"

A pesar que les dades anuals són majoritàriament positius, "és evident que continuem tenint un problema d'estacionalitat en l'economia valenciana", segons el conseller

Guardar

climent_corts
climent_corts

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha valorat les dades d'atur registrat del mes de setembre fets públics pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, que reflecteixen que el nombre de persones inscrites en la Comunitat Valenciana ha disminuït en 191 persones, la qual cosa suposa una lleugera baixada del -0,05%.

Climent ha valorat aquest descens encara que ha reconegut que encara, "tenim molt treball per davant per a arribar a l'objectiu d'aquest Consell, que és arribar a un atur tècnic del 5% o 6%".

El conseller ha fet una crida per a implicar a tota la societat, fonamentalment el món empresarial, per a continuar generant ocupació i "enfortir la nostra economia".

Així mateix, ha aprofitat per a reclamar al nou Govern que es constituïsca després de les eleccions una reforma laboral que genere estabilitat en l'estructura soci econòmica del nostre territori. En aquest sentit, ha detallat com a l'agost, "en la construcció i la indústria, les empreses acomiaden a moltes persones" que tornen a contractar el mes de setembre i octubre.

El conseller ha posat l'accent que, a l'agost, la disparitat segons territoris és important. Així, a València ha baixat l'atur registrat d'una forma més intensa (-1,40%), mentre que a Alacant s'incrementa lleugerament (+0,65%) i a Castelló ha registrat l'increment més gran (+3,78%).

Segons ha explicat, aquestes diferències s'expliquen, principalment, per la desigual evolució del sector serveis: Castelló (+1.281 persones), Alacant (+2.484 persones) i València (-1.143 persones).

A més, els majors increments es registren a les comarques costaneres, amb major especialització turística o terciària (per exemple, La Marina Alta, +7,66%, el Baix Maestrat +10,34%) mentre que, a l'interior, l'evolució és positiva en molts casos per a la reactivació de la indústria i altres activitats.

"Així -ha conclòs- a pesar que les dades anuals són majoritàriament positius, és evident que continuem tenint un problema d'estacionalitat en l'economia valenciana, i en això haurem de continuar treballant intensament durant els pròxims anys, per a millorar la qualitat i estabilitat dels nostres llocs de treball".

Destacats