25n
25N
25N

Climent proposa adaptar la Llei de Prevenció de Riscos Laborals a les noves realitats del mercat

Climent proposa adaptar la Llei de Prevenció de Riscos Laborals a les noves realitats del mercat
11/07/2019 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha proposat modificar la Llei de Prevenció de Riscos Laborals de l’Estat, amb l’objectiu d'”adaptar-la a les noves realitats del mercat de treball, perquè la seua implantació no siga a costa dels drets i de la seguretat dels treballadors i treballadores”.

Climent ha fet aquest plantejament en la inauguració de la jornada tècnica ‘Innovacions tecnològiques i la seua aplicació en la prevenció de riscos laborals’, organitzada per l’Invassat, on s’aborden els impactes que poden tindre les noves tecnologies en l’àmbit de la salut i seguretat de treballadors i treballadores. També ha entregat els guardons als millors treballs de fi de màster d’especialitat en Prevenció de Riscos Laborals 2018.

“Ens trobem en l’avantsala d’una nova era a nivell global, on la digitalització és imparable, i on s’estan produint canvis en els sistemes de producció, que provoquen canvis constants en les condicions de treball i en els riscos als quals es veuen exposades les persones en el seu àmbit laboral”, ha indicat.

Climent ha citat que, entre les noves realitats a les quals s’hauria d’adaptar la llei, es troba la Indústria 4.0, amb l’automatització de les tasques, l’economia de plataforma i col·laborativa, “de la qual caldria realitzar una adequada identificació dels riscos, perquè fins ara el que sabem és que genera menors retribucions i absència de protecció laboral, el teletreball, que desplaça els riscos del centre de treball tradicional al propi domicili, o el desenvolupament d’exoesquelets per a disminuir la càrrega física dels treballadors”.

A més de la corresponent actualització de la normativa, el conseller ha apuntat que, per a donar resposta als nous reptes en matèria de seguretat i salut en el treball, “des del Consell també s’aposta per potenciar la capacitació en matèria tecnològica, per a aconseguir un trànsit gradual cap a la transformació digital del món del treball, abordar el problema de l’envelliment de la població treballadora, mitjançant una gestió intel·ligent de l’edat, entenent les modificacions que l’ésser humà experimenta en les seues facultats”.

Finalment, a nivell de la Unió Europea, també ha ressaltat “la necessitat de millorar el control i actualitzar la regulació del risc químic davant l’exposició a nous materials en el treball”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 2 =