Climent planteja que les empreses, municipis i organitzacions es comprometen de forma voluntària a mesurar la seua aportació al bé comú

Guardar

empresas
empresas

El conseller d'Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha plantejat que "les empreses, els municipis i les organitzacions, es comprometen de forma voluntària a mesurar la seua aportació al bé comú, al benestar de les persones, a través d'una sèrie d'indicadors que mesuren aspectes lligats a valors com la dignitat humana, la solidaritat, la sostenibilitat ecològica, la justícia social, la participació i la democràcia social".

"Aquest mesurament permet conèixer a una empresa o organització des d'una altra vessant diferent de la financera, un tipus de coneixement que és molt important per als que es relacionen amb ella, ja siguen clients, consumidors o proveïdors, i també per a l'Administració a l'hora determinar incentius des de la regulació, la fiscalitat o la licitació pública ", ha assenyalat.

Rafa Climent ha inaugurat la jornada 'Nous models de gestió empresarial: l'Economia del Bé Comú', organitzada per Gesmed (Gestió Mediterrània de Necessitats Socials).

El conseller ha explicat que "l'èxit d'una empresa no es pot mesurar pels seus beneficis econòmics o el benestar d'un país no es pot mesurar únicament pel seu Producte Interior Brut, sinó pel grau de compliment de les necessitats dels ciutadans, ja que no té sentit assegurar que un país és ric i al mateix temps que hi haja persones que pateixen de fam o fred ".

En aquest sentit, Rafa Climent ha manifestat que "un dels pilars fonamentals que a poc a poc estem intentant instaurar en la forma de gestió pública del Consell és que l'economia estiga al servei de les persones. És a dir, cal augmentar la productivitat, generar ocupació i riquesa, però no a qualsevol preu, ja que l'ètica, els valors respecte al medi ambient són ingredients bàsics per construir un món millor i més durador".

El conseller ha defensat "un nou sistema econòmic que supere l'actual, dissenyat per premiar els comportaments egoistes, la competència i la maximització de beneficis, i que ha provocat desigualtat, contaminació ambiental, exclusió, pobresa, atur i manca d'equitat entre homes i dones, i fomentar una nova forma d'entendre l'economia que servisca al bé comú de tota la ciutadania ".

Destacats