Climent' La 'Guia AIJU 3.0' conjumina recerca, innovació i coneixement, claus per a donar un nou impuls al nostre model productiu'

Guardar

Conseller_ludoteca
Conseller_ludoteca

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assistit a Ibi a la presentació de la "Guia AIJU 3.0', finançada per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) amb 175.000 euros.

La guia s'ha elaborat amb la col·laboració, opinió i experiència de tot tipus d'especialistes "i després de 26 anys en el mercat, s'ha consolidat com una eina imprescindible de productors, venedors i consumidors de joguets".

Climent ha destacat que la 'Guia AIJU 3.0' conjumina "recerca, innovació, coneixement i disseny; apostes que compartim des de la Conselleria d'Economia Sostenible per a donar un nou impuls al model productiu".

Durant la seua intervenció, el titular d'Economia ha "denunciat" les dificultats administratives que el seu departament ha tingut per a llançar les ajudes per a la indústria per una llei heretada de gener del 2015, "encara que tot l'esforç que estem realitzant servirà perquè els pròxims anys i una vegada superada aquesta burocràcia, les ajudes puguen eixir abans i amb majors facilitats".

"Les grans, les mitjanes, però sobretot les xicotetes empreses són la nostra prioritat. Volem que les nostres empreses no abandonen el nostre territori i també que les empreses que creuen els nostres emprenedors es queden ací", ha indicat.

Rafa Climent ha assenyalat que l'IVACE posa a la disposició d'empreses i emprenedors els instruments i eines necessàries per a ser més competitius.

En 2017, el pressupost de l´IVACE per a recolzar accions d´I+D+i empresarial s'incrementa en un 7% fins a aconseguir els 20,2 milions d'euros. Per a potenciar la transferència de coneixement a les empreses "el paper dels instituts tecnològics és fonamental i sempre tindran a aquest govern de la seua part".

La Xarxa d'Instituts Tecnològics disposaran el pròxim any de 25,8 milions d'euros de pressupost, un 3,3 % més que aquest exercici, a través del com l´IVACE donaran màxima prioritat a les recerques orientades a donar resposta real a les necessitats de les empreses amb repercussió en la societat.

El joguet: Un sector amb forta presència internacional

El responsable d'Economia Sostenible ha indicat que la qualitat, la innovació i el disseny dels joguets valencians han situat al sector en una posició avantatjosa per a abordar els mercats exteriors i han situat a la Comunitat com l'autonomia més exportadora de joguets tradicionals amb prop del 40% de les vendes espanyoles.

Els principals mercats europeus receptors dels joguets valencians són França, Alemanya, Portugal i Itàlia els qui representen el 62% de les exportacions. I fora de la Unió Europea, mercats exigents com Estats Units i Mèxic demanden els productes que es fabriquen en la Foia de Castalla.

Climent ha reconegut el complicat que és "fer el salt internacional, mantenir-se i seguir sent competitius en un escenari caracteritzat per la competència mundial".

En aquest sentit, ha assenyalat que l´IVACE Internacional té oberta una convocatòria dotada de 5 milions d'euros "amb la qual donarem suport els plans d'internacionalització de les empreses de la Comunitat".

Concretament, la convocatòria recolza despeses com els relacionats amb el lloguer d'espai i decoració de les fires internacionals, els serveis relacionats directament amb l'execució del pla de màrqueting internacional, el registre de marca en països fora de la Unió Europea, els desplaçaments, l'adaptació de la pàgina web per als mercats exteriors i el salari net del personal tècnic contractat en 2016 per a executar el pla de promoció internacional de l'empresa.

Les empreses tenen de termini fins al 25 de novembre per a sol·licitar aquestes ajudes.

Destacats