25n
25N
25N

Climent insisteix en la necessitat de combinar esforços públics i privats per a canviar el model productiu actual

Climent insisteix en la necessitat de combinar esforços públics i privats per a canviar el model productiu actual
23/11/2016 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha presidit el II Fòrum de Consellers de la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana celebrat en INESCOP, on ha assenyalat que “un sistema d’innovació efectiu és aquell que genera sistemàticament nou coneixement, té la capacitat d’implementar-ho o transferir-ho i ho converteix ràpidament en creixement econòmic en el seu entorn productiu més pròxim”.

Davant un aforament format per més de 50 consellers dels instituts tecnològics, Climent ha insistit que canviar el model productiu d’un país no és tasca fàcil. “Fa falta la combinació d’esforços públics i privats, la cooperació, la implicació dels agents socials, mesures estratègiques i una decisió de treballar amb visió de futur”, ha assenyalat.

En la Conselleria d’Economia Sostenible “apostem per impulsar un procés de reindustrialització que compte amb mesures horitzontals, sectorials i territorials i que incidisca en la internacionalització, l’augment de la dimensió mitjana de les empreses i sobretot en la innovació”, ha assegurat el conseller.

“Produir a Xina -ha insistit Climent- cada vegada és més car i innovar en la distància insuficient. A la Comunitat tenim tots els elements per a potenciar la innovació: empreses, infraestructures, coneixement i finançament”.

“L’objectiu de la conselleria que dirigisc -ha traslladat Climent als empresaris presents- és aconseguir que l’economia de la Comunitat Valenciana se sustente en activitats productives avançades basades tant en el coneixement com en la fabricació, liderades per empreses globals, competitives, sostenibles i solidàries i que sàpien aprofitar les condicions del nostre entorn”.

Referent a això, Climent ha anunciat que en 2017 el seu departament va intensificar les accions dirigides a les xicotetes i mitges empreses amb 113,1 milions d’euros, un 42% més que en 2016.

La promoció de la innovació i de la R+D que desenvolupa el IVACE també s’incrementa passant de 84,8 milions d’euros enguany, a 108,95 el pròxim amb especial atenció a la generació de xarxes de cooperació estables entre els agents del sistema i internacionalització de la R+D+i.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − dotze =