Climent destaca la importància de reinventar l'economia i d'apostar per la digitalització industrial i la formació professional

Guardar

habitat1
habitat1

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat la importància de "reinventar la nostra economia davant un canvi de cicle derivat de la COVID-19, apostar per la innovació i digitalització en els sectors productius i per la formació professional".

El conseller s'ha manifestat així durant la inauguració de l'IV Congrés Hàbitat Estratègia Empresarial 'Respostes Sectorials en un Entorn d'Incertesa' organitzat per l'Institut Tecnològic Metalmecánico, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidimme), que se celebra en el Palau de Congressos de València.

Durant la seua intervenció, el titular d'Economia ha explicat que, des de la Generalitat, "continuarem posant el focus en el suport als nostres sectors productius i a fomentar la competitivitat de les empreses valencianes".

"Això passa necessàriament -ha continuat- per millorar la forma en què produïm, reorientant-la mitjançant l'impuls de la innovació i la digitalització, així com a propiciar millores organitzatives i de gestió de les nostres empreses i incrementar la seua internacionalització per a millorar la productivitat de la nostra economia".

Energia i formació professional

Així mateix, Climent ha assenyalat que, des de la Conselleria d'Economia Sostenible i des de la Generalitat, es continuaran impulsant les energies renovables, l'autoconsum i l'eficiència energètica, perquè "l'energia combina un enorme potencial de creixement i de noves ocupacions, i es convertirà en font de sostenibilitat".

"I, per descomptat, continuarem treballant en una profunda revisió de la formació professional i un considerable increment en la inversió pública en aquest àmbit, per a respondre a la dinàmica canviant del mercat de treball i anticipar la preparació de la societat cap als nous tipus d'ocupacions que es demandaran en el futur", ha afegit.

Segons Climent, aquest és un factor estratègic de competitivitat i, per això, "és fonamental disposar d'una potent oferta formativa basada en les noves tecnologies i la innovació, com la domòtica i les aplicacions informàtiques de gestió i control de processos".

El conseller ha posat l'accent principalment que "formar als nostres joves i, sobretot, retenir-los, és una de les principals palanques de canvi per a la transformació de la nostra economia cap a un model més intel·ligent i sostenible".

"El talent és el principal capital que hem de procurar en les nostres empreses", segons Climent, per a qui "així mateix és essencial que un territori que vulga guanyar en estabilitat econòmica, en benestar i cohesió social, tinga una indústria potent, descarbonitzada i digitalitzada".

Reindustrialització

Climent ha explicat que l'eix que vertebra les actuacions de la Conselleria d'Economia Sostenible és una decidida política de reindustrialització, a través del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, en línia amb les directrius de la Comissió Europea, que té al coneixement, la innovació i la internacionalització com a elements clau per a millorar la competitivitat de les empreses.

D'aquesta manera, ha recordat la posada en marxa d'accions com el Pla Agenda Indústria 4.0 per a impulsar la digitalització del sector industrial, i ha afirmat que "el nostre suport a la innovació no sols té en compte el desenvolupament de productes i processos, sinó també la generació de valor afegit dels productes a través dels processos de servititzacions i la customització, que són en definitiva una major aportació de valor al producte".

"Impulsar de manera decisiva totes aquestes polítiques públiques requereix disposar d'importants recursos i, per això, hem de saber aprofitar al màxim les possibilitats que ofereix el Fons de Recuperació Europeu (Next Generation UE) que constitueix una oportunitat històrica que no podem deixar escapar", ha conclòs.

Hàbitat 2020

El Congrés Hàbitat 2020 consta de tres blocs. El primer és 'Entorn Competitiu', per a abordar les perspectives macroeconòmiques davant un canvi de cicle i nous hàbits, nous espais i noves oportunitats.

El segon, 'Innovació de mercat i models de negoci emergents', tractarà la 'Customer Experience' a través d'una Plataforma B2B, el MarketPlace com a nou canal de venda per al fabricant industrial, Estratègies B2C (del gran magatzem a la relació 'online' amb els consumidors i consumidores) o com crear un projecte multicanal adaptat al consumidor o consumidora.

El bloc 'Motivació i lideratge' se centra a liderar equips en temps d'incertesa. Tots ells comptaran amb les intervencions de reconegut personal expert i dels àmbits docent i investigador.

Destacats