25n
25N
25N

Climent anima les empreses a incorporar nous intangibles que ajuden a augmentar la cohesió social

La Comunitat Valenciana ha augmentat la inversió en actius intangibles un 30% a l’última dècada

Climent anima les empreses a incorporar nous intangibles que ajuden a augmentar la cohesió social
15/01/2018 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha animat les empreses a incorporar nous actius intangibles que a més a més ajuden a augmentar la cohesió social. Per això, a més de la confiança, la marca, la qualificació, formació i el coneixement, el disseny, la innovació, la publicitat o els estudis de mercat, ha explicat que seria molt positiu “reflexionar i plantejar-nos la possibilitat d’anar incorporant de forma progressiva en les empreses nous actius intangibles relacionats amb els valors o l’ètica en les empreses “.

En aquest sentit, Rafa Climent ha assenyalat valors com l’altruisme i la solidaritat, l’honestedat, el compromís social o mediambiental, i l’ètica en el comportament i en la presa de decisions. “Aquests valors són cada vegada més valorats per la ciutadania, de manera que aquests nous intangibles podrien ajudar no només a una societat millor, sinó també a les empreses a aconseguir una posició diferenciada en els mercats i a millorar la imatge, la competitivitat i la durabilitat de les empreses

El conseller ha participat en la inauguració de la Jornada Actius Intangibles en l’Empresa Valenciana, juntament amb el rector de la Unversitat de València, Esteban Morcillo, el President de la Fundació Universitat-Empresa (ADEIT) i el director general de la Fundació COTEC per a la innovació, Jorge Barrero.

En aquesta jornada s’han presentat les conclusions de l’informe “L’Economia intangible a Espanya. Evolució i distribució per territoris i sectors “, un estudi realitzat per l’IVIE, i que s’ha centrat en l’anàlisi del cas valencià.

En aquest estudi es conclou que la Comunitat Valenciana ha augmentat la inversió en actius intangibles un 30 per cent en deu anys, 7,5 punts més que el conjunt d’Espanya, i que s’acosta així a la mitjana nacional. Segons l’estudi, la inversió en intangibles a la Comunitat representa el 6,2 per cent del PIB, fet que suposa igualar la mitjana espanyola. A més, una altra de les conclusions és que dins d’aquests actius intangibles, les empreses valencianes destinen a publicitat i estudis de mercat més pressupost que la mitjana nacional, encara que segueixen per sota en formació de treballadors i disseny.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + dinou =

bombers
Valencia activa