25n
25N
25N

Climent: "El tèxtil de la llar consolida la seua recuperació amb un increment del 6% de les seues exportacions en el primer semestre de l'any

Climent: "El tèxtil de la llar consolida la seua recuperació amb un increment del 6% de les seues exportacions en el primer semestre de l'any
10/09/2016 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat de la secretària Autonòmica d’Economia, Blanca Marín, i la directora general del IVACE, Júlia Company, han visitat aquest divendres la fira Home Tèxtils Premium by Tèxtil-Hogar, on han sigut testimonis “de les bones vibracions dels empresaris pel ple absolut de la fira, pel tràfec de visitants en els estands i pel contacte i acords que estan tenint amb nous clients”, ha assenyalat Climent.

Per al titular d’Economia aquest nou format de fira “ha demostrat ser l’adequat, ha permés incrementar considerablement el nombre d’expositors i millorar les vendes tan nacionals com a internacionals”.

Per a Climent “estem davant la consolidació de la recuperació d’un dels sectors amb més arrelament en el nostre teixit industrial i prova d’açò és que entre gener i juny d’enguany les empreses han exportat per valor de 72 milions d’euros, un 6,8% més que en el mateix període de l’any anterior”.

Una altra dada significativa d’aquesta recuperació, és que el tèxtil representa aproximadament el 4% de les inversions sol·licitades en projectes al IVACE i suposa el 6% de l’import de les ajudes concedides a tots els sectors per part de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial.

El responsable d’Economia també s’ha referit al Pla d’ajudes al sector tèxtil, dotat amb 1.450.000 euros, que té en marxa el seu departament i que està dirigit a millorar la competitivitat i la sostenibilitat econòmica, social i mitjà ambiental de les empreses del sector.

En aquesta edició de Home Tèxtils Premium, les empreses del sector tèxtil-confecció de la Comunitat Valenciana lideren, amb un 65%, la participació en el certamen que ha reunit a Madrid a 71 signatures, un 53% més que en l’edició anterior, i a compradors de 29 països.

IVACE Internacional, en col·laboració amb el ICEX i ATEVAL, ha organitzat una missió de prop d’un centenar de compradors procedents de països com Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Hongria, Panamà, Polònia i Uruguai, als qui ha organitzat una agenda individualitzada amb entrevistes en els stands dels diferents fabricants valencians.

La fira Home Tèxtils Premium està organitzada per Fira València en col·laboració amb la patronal ATEVAL i amb prou faenes dues edicions s’ha consolidat com a cita de referència del sector.

Saló Internacional del Calçat i Complements

Climent i el seu equip també ha visitat a les empreses que participen en el Saló Internacional de Calçat i Complements (MOMAD Shoes), “la major oferta de calçat i l’aparador perfecte per a donar a conéixer el producte valencià caracteritzat per la seua innovació i disseny”, ha assenyalat el conseller d’Economia.

Climent ha assenyalat que l’objectiu prioritari de la conselleria en matèria industrial “és la reindustrialització del nostre territori, en la qual el sector del calçat tindrà un paper fonamental”.

En aquesta segona edició de MOMAD Shoes participen 500 signatures, de les quals el 30% són noves incorporacions, amb un destacat protagonisme d’empreses alacantines.

El dissabte, el director general d’Indústria i Energia, Diego Maciá, mantindrà una reunió de treball amb els empresaris del calçat per a posar a la seua disposició tota la col·laboració i instruments amb els quals explica la conselleria d’Economia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 9 =

museo prehistoria