Climent: 'La digitalització de les empreses no es una opció, és el camí per a ser competitius'

El conseller ha insistit que és el moment de donar un salt qualitatiu i quantitatiu per a construir una economia sostenible i avançar cap a l’economia del coneixement. Les convocatòries DIGITALITZA-CV i CREATEC-CV de lIVACE van en la línia d’impulsar la transformació digital de les empreses

Guardar

economía
economía

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha assenyalat davant 200 empresaris que "la digitalització de les empreses no és una opció, és el camí per a ser més competitius".

Climent ha inaugurat la jornada València Indústria Connectada 4.0, organitzada per la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (FEMEVAL), l'Associació d'empreses de Consultoria Terciari Avançat (AECTA ) i els instituts tecnològics de la Fusta-Moble i Metalmecànic (AIDIME) i l'Elèctric (ITE), on s'ha abordat la importància de les Indústria 4.0 i s'han exposat casos pràctics d'empreses.

"La digitalització -ha afegit Climent- és un gran recurs per a propiciar la innovació ja que ens permet disposar de grans quantitats de dades, fàcilment transformables en informació; per açò és imprescindible formar a les persones perquè estiguen en condicions d'obtenir les màximes prestacions que ofereix la digitalització".

Rafa Climent ha informat que la seua conselleria, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), té marcada un full de ruta autonòmic per a aconseguir la digitalització plena de la indústria i el desenvolupament del sector de les tecnologies de l'electrònica, informació i comunicació de la Comunitat Valenciana.

Aquest full de ruta quedarà reflectida en l'Agenda Indústria 4.0, en la qual està treballant l´IVACE juntament amb els 'clusters' d'empreses innovadores, instituts tecnològics, universitats, habilitadors digitals i les empreses manufactureres i de béns d'equip.

L'elaboració de l'Agenda Indústria 4.0 té l'objectiu de contribuir a l'evolució d'un model productiu sostenible, intel·ligent i integrador mitjançant la digitalització i l'actuació alineada del sector públic-privat.

"És el moment adequat de donar un salt qualitatiu i quantitatiu per a construir una economia sostenible en el temps, menys subjecta als vaivens dels cicles econòmics i que ens permeta avançar cap a l'economia del coneixement".

Amb aquestes premisses, Climent ha assenyalat que l´IVACE desenvoluparà instruments de suport molt enfocat a la transformació digital de les empreses i va a impulsar i tenir una presència activa en projectes, xarxes i plataformes nacionals i europees en matèria d'indústria 4.0, "afavorint la dinamització del territori a través d'una major connexió entre l'oferta científic-tecnològica i la indústria".

Dues convocatòries d'ajudes obertes

En l'actualitat, l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) té obertes dues convocatòries dirigides a impulsar la transformació digital en les empreses.

Una d'aquestes és CREATEC-CV, a través de la qual l´IVACE finança la contractació de serveis de R+D, de personal investigador i tècnic, així com la compra de béns d'equip en les xicotetes empreses innovadores de base tecnològica de la Comunitat Valenciana.

L'altra és DIGITALITZA-CV, dirigida al fet que les empreses facen més eficients els seus processos productius incorporant tecnologies d'última generació.

Climent s'ha mostrat optimista amb el resultat d'ambdues convocatòries, el termini de les quals de sol·licitud finalitza el 28 de febrer per a CREATEC-CV i el 9 de març per a DIGITAIZA-CV.

Destacats