25n
25N
25N

Climent destaca "la puixança i qualitat" de les empreses valencianes del moble, les exportacions de les quals han crescut més d'un 13% en l'últim any

Climent destaca "la puixança i qualitat" de les empreses valencianes del moble, les exportacions de les quals han crescut més d'un 13% en l'últim any
05/04/2017 -

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat “l’enorme puixança i qualitat de les nostres empreses del moble, ja que les últimes dades d’exportacions del sector corresponents al passat mes de gener reflecteixen un augment de les exportacions del 13,2% respecte al gener del 2016, molt superior al 7,5% d’increment mitjà de les exportacions de la Comunitat Valenciana en aquest període”.

El conseller, acompanyat per la directora general d’Internacionalització, Dolors Parra, ha visitat l’àmplia representació de les millors marques valencianes de fabricants de mobiliari i decoració al Saló del Moble de Milà, amb una trentena d’expositors de la Comunitat Valenciana, que ocupen més de la meitat de la superfície expositiva de les empreses espanyoles. Aquesta representació ha estat coordinada per ANIEME amb el suport de la Conselleria d’Economia, a través d’IVACE Internacional.

Rafa Climent ha volgut donar suport a les empreses que exposen a la fira i ha ressaltat que “els fabricants del sector han sabut adaptar-se durant els anys de crisi, ja que davant de la feble demanda del mercat intern, s’han obert a l’exterior, a nous mercats, i han augmentat de forma molt significativa la seua ràtio d’exportacions”.

En aquest sentit, “a més de França, que és la principal destinació del moble de la Comunitat Valenciana, amb un percentatge del 25%, cal destacar l’enorme avanç de gairebé el 85% que s’ha produït en els últims dos anys en les exportacions als EUA, que ja s’ha convertit en la segona destinació de les nostres empreses del moble amb un 8,5% del total”.

Durant la visita als estands, el conseller ha “ressaltat la qualitat i varietat de l’oferta valenciana de mobles i decoració, que inclou tots els estils, des del clàssic fins a l’avantguardista per a l’alta decoració, com els mobles contemporanis per a la llar, l’oficina i l’exterior”.

La valenciana és la segona comunitat d’Espanya en empreses fabricants de mobles, només per darrere de Catalunya. Les empreses fabricants de mobles es concentren a les comarques de l’Horta, València, la Costera i la Safor, a la província de València, a la Plana Alta, el Baix Maestrat i La Plana Baixa a Castelló i a L’Alacantí i Baix Segura a Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =